Karadeniz Ereğli Belediyesi, ‘Kaynaştıkça Gülen Yüzler Projesi’ni hayata geçiriyor. Proje kapsamında şehirdeki tüm yerel ve yaygın marketler bir bölümünde ihtiyaç sahipleri için açılacak olan şeffaf bölümde toplanılması planlanan gıdalar ve maddi bağışlar, belediyenin öncülüğünde fakir-fukaraya dağıtılacak.

Kdz. Ereğli Belediye Basın Bürosu'nun açıklaması şu şekilde:

Bu kapsamda Ereğli’deki yerel market sahipleri ve ulusal market yöneticileriyle kahvaltıda bir araya gelen Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, marketçilerin bu proje hakkındaki her türlü görüş ve önerilerine açık olduğunu söyledi.

Başkan Uysal, Ereğli’de engelli, yaşlı ve çocuklara yönelik değişik projelerin de bitme aşamasında olduğunu vurgulayarak, “Ereğli’de çok sayıda market var. Bizim amacımız, muhtaç durumdaki vatandaşlarımıza, duyarlı ve hayırsever vatandaşlarımızın yapacağı gıda bağışlarını bir havuzda toplayarak, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza kimsenin görmeyeceği bir şekilde ulaştırmak” dedi.  

Marketçilere yapmayı planladıkları projeyi anlatan Belediye Başkan Yardımcısı Nazım Erdoğan’da, Belediye Sosyal İşler Müdürlüğü’nün yürüttüğü projenin hayata geçirilmesi için marketçilerin ve vatandaşların desteğini beklediklerini söyledi.

Başkan Yardımcısı Erdoğan bazı belediyelerin bu projeyi uyguladığını hatırlatarak, proje kapsamında marketlerin görünen bir bölümünde alış-veriş yapan vatandaşların bağış yapacağı gıdaların toplanıldıktan sonra belediye bünyesindeki ‘Gençlik Meclisi’nin ‘Kaynaştıkça Gülen Yüzler’ yazılı tişörtler ve poşetlerle ihtiyaç sahiplerinin evlerine kadar dağıtılacağını ve yardım alan vatandaşların da asla rencide edilmeyeceğini söyledi.