Kan Bağışı Kazanım Uzmanı Adem Sali ile basın toplantısı düzenleyen Batı Karadeniz Bölgesi Zonguldak Kan Bağış Merkezi Müdürü Dr. Ömer Selim Alan, Ramazan ayı boyunca gerçekleştirilecek kan bağışı kampanyaları ile ilgili bilgiler verdi.
Türk Kızılay Derneği Ereğli Şubesi'nde düzenlenen basın toplantısında derneğin Ereğli Şube Başkanı Yusuf Oktay ve bazı dernek yöneticileri de hazır bulundu. 2005 yılında uygulamasına başlanan kanın güvenli taşınması projesine değinildi. Kanın en uygun hastaya ulaştırılması konusunda önemli çalışmalar kaydedildiğini belirten Ömer Selim Alan, daha önceki yıllarda kana ulaşma konusunda önemli sıkıntılar yaşanmasına rağmen, 2005'ten bu yana hasta veya hasta yakınlarıyla birebir görüşülerek ihtiyaç sahiplerine kan sağlanabildiğini kaydetti. Türk Kızılay Derneği'nin, her bölgedeki hastanelerle imza altına protokoller çerçevesinde, bu hastanelerin her sabah faks yoluyla ihtiyaç görülen kan konusunda bilgi verdiğini ve bu bilgilendirme sonrasında da hastanelere kan gönderildiğini ifade eden Alan kan bağışının önemine değindi. Alan konuşmasında, "Bu çalışmaları en iyi şekilde yapabilmemiz için depoda mutlaka her zaman kan bulunması gerekiyor; fakat yıldan yıla kan stoklarımızda azalmalara görülüyor. Gerekli kanı temin edebilmemiz için de çeşitli bölgelerimizde kan bağışı kampanyaları düzenlemeye devam ediyoruz." dedi.
Kan vermenin insan sağlığı için taşıdığı önem ve yararlara da değinen Türk Kızılay Derneği Batı Karadeniz Bölgesi Kan Bağışı Merkezi Müdürü Dr. Ömer Selim Alan, vatandaşlardan alınan kanlara çeşitli testler uygulanması sayesinde kan veren vatandaşların taşıdığı bazı hastalıklar konusunda bilgi sahibi olabildiklerini söyledi. Alan, bu hastalıklar konusunda vatandaşları bilgi sahibi yaparak teşhis ve tedavilerinin zamanında yapılabilmesi yönünde katkıda bulunduklarını kaydetti. Kan vermenin en güzel yönünün hiç tanımadıkları insanların hayatlarını kurtarmak olduğunu belirten Ömer Selim Alan, Ramazan ayı boyunca gerçekleştirilecek kan bağış kampanyaları ile ilgili de bilgiler verdi. Buna göre pazartesi, salı ve çarşamba günleri saat 08.00 ile 18.30 arasında kan bağışı yapılabilecek. Kdz.Ereğli sahil bandında bulunan Alemdar Müze Gemisi yanındaki kan toplama aracıyla Ramazan boyunca saat 20.30-24.00 arasında kan bağışı alınacak.
Türk Kızılay Derneği Ereğli Şube Başkanı Yusuf Oktay da yaptığı konuşmada, Ereğli'ye gerçekleştirdikleri ziyaret ve düzenledikleri çalışmalar sebebiyle Batı Karadeniz Bölgesi Kan Bağış Merkezi yöneticilerine teşekkür etti. Kan bağışı kampanyalarının taşıdığı öneme işaret eden Oktay, "Bu kampanyaların yanında önemli olan bir başka konu da Kızılay'ın ayakta durmasıdır.
Bilindiği gibi Tük Kızılay'ı vatandaşlarımızın bağışlarıyla ayakta duran bir kurumdur. Bu sebeple duyarlı vatandaşlarımızın derneğimizin Ziraat ve Halk bankalarında bulunan hesaplarına bağış yapmalarını istiyoruz" dedi.