Gümeli Beldesinde Geleneksel Hıdrellez etkinliği düzenlendi.

Gümeli Belde Belediyesi ile Gümeli Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından Belediye parkında düzenlenen etkinlik saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı. Açılış konuşmasını yapan Gümeli Belde Belediye Başkanı Ahmet Saydam, Hıdrellez doğanın yeniden canlanması ve uyanışı olduğunu söyledi. Dünyada bahar bayramı olarak kutlanan hıdrellez ayrı bir önemi olduğunu kaydeden Saydam, Türk dünyasında bilinen ve kutlanan bahar bayramımıdır. Milletlerin sosyal oluşumunda Kültür değerlerinin yeri büyüktür. Toplumu oluşturan unsurların başında toplumu bağlayan sevgi, saygı, gelenek görenek ve inançlar gelir. Hıdrellez bizlere her mevsim kültürümüze sahip çıkmayı birlik ve beraberliği ve saygıyı hatırlatan bir bahar bayramıdır dedi.
Ereğli ilçesi Alevi Kültür Dernekleri Şube Başkanı Dursun Ali Kansu ise konuşmasında, Ereğli'de yapılan Cem Evinin aleviler kadar sunilerinde katkısı olduğunu ifade ederek,  Misyonumuz bölgemizde alevi en iyi şekilde yaşatmak ve tanıtmaktır Bununda bir parçasını burada görmektesiniz. Ereğli İlçemizde cem evi binası yaptık. Oradaki binada aleviler kadar sunilerinde katkısı vardır. Biz bu bölgede o kadar güzel bir sinerji yarattık ki Alevi Sünni diye bir şey yok her şeye insana olarak bakmaya başladık. Herkesi bir birine ibadetine yaşam şekline saygıyla ve sevgiyle başladı. Bu gün ki gazetelere baktığımızda Aydın Didim de bir alevi evine kapısına Alevilere ölüm diye yazmışlar. Bunlar çok üzüntü verici şeyler dedi.
Ak Parti Zonguldak Milletvekili Ercan Candan, ise, Alevilere et ve tırnak gibi ayrılmaz bir bütün olduklarını belirterek, şöyle dedi;
Bizler bir birimize yardım etmek sorundayız. Biz hiçbir zaman biz sizi öteki görmedik lütfen sizde bizi öteki görmedik. Kim ne yazarsa yazsın kapının üstüne biz birbirimizden ayrılmaz et ve tırnağız. Ak Partini yaptığı inkılâplar aslına Atatürk'ün hayalindeki inkılaplardı. Gerçekte teminatı varsa oda biziz biz sabahlara kadar 24 saat çalıyoruz.
Konuşmaların ardından, Gümeli Beldesine maddi manevi destek verenlere plaket takdim edildi. Gümeli Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği semah gurubu tarafından gösteri sunuldu.
Etkinliğe, Ak Parti Zonguldak Milletvekili Ercan Candan, J.Kom. Yüzbş. Levent İşçan, Kdz Ereğli Belediye Başkanı, Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu, Akçakoca Belediye Başkanı Fikret Albayrak, Belde Belediye Başkanları, Siyasi Partilerin İl ve İlçe Başkanları, Oda ve Dernek Başkanları ve vatandaşlar katıldı.