CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, 31 Mart yerel seçimlerine ilişkin değerlendirmelerde bulunduğu yazılı bir basın açıklaması yaptı. Açıklamasında CHP’li Demirtaş, “Martın sonu bahar olacak. Halkımızda baharın coşkusu var. Alanlarda, caddelerde, sokaklarda, evlerde bunu görüyoruz. Huzurlu kentlerde yaşamak isteyen halkımız sandıkta uyarısını yapacak ve Pazar günü hem tüm Zonguldak’a, hem de tüm Türkiye’ye bahar gelecek ve CHP’li belediyeler ile tüm Türkiye de bahar çiçekleri açacak ” dedi.

YOĞUN İLGİ VARDI!

31 Mart seçimlerine sayılı günler kala, seçim sürecindeki çalışmaları değerlendiren Ünal Demirtaş, halkın yoğun ilgisi ile karşılaştıklarını söyleyerek şunları ifade etti:

“Yoğun bir tempoda çalışmalarımızı sürdürdük. Zonguldak merkez, ilçeleri ile beldelerimizde, köylerimizde belediye başkan adaylarımız, belediye meclis ve il genel meclis üyesi adaylarımızla birlikte çalışmalar yaptık. Bu çalışmalarda kentlerde ve beldelerde derman belediyeciliğini anlattık. Başarılı ilçe belediyelerimizi anlattık.  Mevcut CHP’li belde belediyelerinde Karapınar, Perşembe, Kandilli, Gümeli gibi beldelerde kardeş belediyecilik uygulaması ile beldelere hizmet yağdırdık. Bu beldelerin çehresi değişti. Vatandaşlarımızın bize güvenmelerini, belde belediyelerinde bizim adaylarımızın kazanması halinde kardeş belediyecilik uygulamasıyla hizmetleri yağdırmaya devam edeceğimizi anlattık. Köylerde,  köy sorunlarını ve çözüm yollarını en iyi bilen il genel meclisi adaylarımız ile yapacağımız hizmetleri ve çalışmaları anlattık. Hem ilçelerde, hem beldelerde, hem de köylerde halkımızın yoğun ilgisi ile karşılaştık. İnanıyorum ki 31 Mart’ta halkımız artık Ak Parti’ye ve onun ortağı olan MHP’ye güçlü bir uyarıda bulunacaktır. Çünkü belediye hizmetlerini halka buluşturacak olan, halkın gerçek sorunlarının çözümünde belediyeleri olması gerektiği noktaya taşıyacak olan da, köylerimize hizmet getirecek olan da Cumhuriyet Halk Partisi’nin başkanları ve adaylarıdır”

MUTFAKTA YANGIN VAR!

CHP’li Demirtaş, iktidarın vatandaşın gündeminden uzak olduğunu belirttiği açıklamasında “Beka sorunu diye bir şey tutturmuşlar gidiyor. Her gün vatandaşlarımızı tedirgin edecek açıklamalar yapıyorlar. Halkın içine bir korku salıyorlar. Böylelikle gerçek gündemin konuşulmasını engelleyeceklerini düşünüyorlar. Oysa bu seçim bir yerel seçim, hizmet seçimi. Muhtarlık seçiminin, belediye başkanlığı seçiminin beka sorunuyla ne ilgisi var? Hiç bir ilgisi yok. Biz esnafa da gittik, işçiye  de gittik, köylüye de gittik, kentliye de gittik, taksiciyle de konuştuk, işsizle de. Hepsinin derdi geçim. Çünkü iğneden ipliğe her şeye çok büyük oranda zam gelmiş, çünkü seçimden sonra zam yağmuru daha fazla devam edecek, çünkü mutfaklarda yangın var. Sebze-meyve fiyatları almış başını gitmiş.3-5 tanzim satış noktası ile bu sorunun çözümlenmeyeceği belli değil miydi? Sırf seçimlerde oy alabilmek için halkın içinde bulunduğu bu zor durumdan faydalanmak istediler. Tanzim satış kuyruklarına, dalga geçer gibi varlık kuyruğu dediler. Tarımı hayvancılığı bitirdiler. Şimdi de çıkmış hayvancılıkta seçimden sonra verecekleri destekleri söylüyorlar. Neden hemen değil de seçimlerden sonra diye sormazlar mı!” dedi.

İŞSİZİLİK TEMEL SORUN!

Türkiye genelinde olduğu gibi Zonguldak’ta da temel sorunun işsizlik olduğunu ifade eden CHP’li vekil, ”TÜİK işsizlik rakamlarını %13,5 yani 4 milyon 302 bin olarak açıkladı. Ancak bu gerçek rakam değil. Bugün Türkiye’deki işsizliğin gerçek rakamı %20,yani 7 milyon 153 bin kişi işsiz. Zonguldak ve ilçelerindeki en temel sorun da işsizlik. Türkiye Taşkömürü Kurumu’na iş başvurusu için oluşan kuyruklarla Zonguldak manşetlere taşındı bilindiği gibi.1000 kişilik alım için 36 bin kişi başvurdu. Bu nedenle evlerine iş umudunu kaybetmiş olarak dönen on binlerin umudu elbette ki derman belediyeciliğinde olacaktır. Vatandaşlarımızın temel sorunları için çalışıp, çözüm bulan, yoksulluğu yenen, istihdam yaratan, yerli üretimi destekleyen bir belediyecilik anlayışını hayata geçireceğiz” dedi.

İHSAN YILMAZ İLKOKULU’NDA OY KULLANACAK!

Pazar günü yapılacak olan seçimlerde oyunu İhsan Yılmaz İlkokulu'nda kullanacak olan CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, açıklamasında seçim güvenliğine de dikkat çekti. CHP'li vekil tüm vatandaşları oylarına sahip çıkmaya çağırdığı açıklamasında şunları söyledi: "Biz adil, şaibesiz bir seçim istiyoruz. Bunun için örgütlerimizle birlikte tüm sandıklara sahip çıkıp, kullanılan her oyun takipçisi olacağız. Vatandaşlarımızdan da önce en demokratik hakları olan oylarını kullanmalarını, devamında da oylarına sahip çıkmalarını istiyoruz. Bu pazar, hem tüm Zonguldak’a, hem de tüm Türkiye’ye bahar gelecek, CHP’li belediyeler ile tüm Türkiye de bahar çiçekleri açacak"