Zonguldak Şoförler ve Otomobilciler Odası Köksal Osman Bahar, önceki gün Esnaf ve Sanatkârlar Odası Birliği (ZESOB) Şube Başkanı Muharrem Coşkun’un “Osman Bahar belgesiz konuşuyor” şeklindeki açıklamasına cevap verdi.

Geçtiğimiz hafta Şoförler Odası’nın, Muharrem Coşkun ve Alaattin Toros zamanından kalan borçlarından dolayı sıkıntı çektiği yönünde açıklama yapan Osman Bahar, bu kez belgelerle konuştu.

Bahar açıklamasında şunları söyledi:

 

“YAKAMIZDAN DÜŞÜN”

“Benim seçimle ilgili hiçbir kaygım yok. Biz bulunduğumuz kuruma faydamız olmayacaksa, zaten aday olmayız. Muharrem Coşkun, geçmiş dönemde burada başkanlık yaptı. O dönemlerde 13 bin üyesi vardı. Yaklaşık bin 600 üyenin basit usulde muhasebesi tutulurken, bütün evrakların odada yapıldığı dönemde nasıl oluyor da hiçbir gelir gösterilmiyor? Gelir kazanamadığı gibi, bir de TTK ile yaptığı komisyon sonucu doğan 480 bin TL 2,5 sene önce odamıza tebliğ edilen paradır. Avukatımıza sorduk, bunun 1 milyon TL’yi aştığını söyledi. Federasyona olan borç 103 bin TL. Bunun 97 bin TL’si Muharrem Coşkun’un borcudur. Şuanda Başkanlığını yaptığı kuruma da 79 bin TL borcu var. Bu kendi döneminden bize kalan borçtur. Nasıl oluyor da bu odaya halen daha ‘ben adayım’ diyebiliyor? Ben şahsen eğer bir kuruma zarar vermişsem, ben oraya bir daha aday olmam. Ama ne hikmetse geçmişte olduğu gibi, şimdide bazı arkadaşlarım ne Şoförler Odası’nın, ne de Esnaf Odası’nın yakalarından bir türlü düşemiyorlar. Ben bu konunun asıl cevabını esnaf arkadaşlarımın vermesini istiyorum,”

 

“DELİKANLI OLAN YÜZÜME SÖYLESİN”

“Bize belgesiz konuştuğumuzu söylüyor. Ben bir makamın başına gelebilmek için birilerine iftira atacak karakterde değilim. Bize ambulansın ve cenaze arabasının neden bağlandığını sorusunu soruyor. Kendilerinin TTK ile geçmişte yapılan Muharrem Başkan’ın yapmış olduğu protokolden gelen icradan dolayı kapandı. Yoksa bu borç olmasaydı, biz Alaattin Toros’un borcunu neredeyse ödemiştik. Muharrem Coşkun’un koltuğumda gözü var. Bu Oda’ya zaten kendisi de aday. Gelirimiz kısıtlı. Ben 9 ay boyunca dolmuşla evime gidip geldim ve bundan hiç gocunmadım. Makam sevdasında olmuş olsaydım, kendime bir tane özel şoför alırdım. Bugüne kadar hangi başkan protokoller için cebinden para ödemiştir? Delikanlı olan varsa, gelsin bunu yüzüme söylesin. Arkadaşlarımdan borç aldım. Yalan konuşan da namussuz ve şerefsizdir.”