AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, İlçe Başkanı Mehmet Fatih Çakır, bazı yönetim kurulu üyeleri, İl Genel ve Belediye Meclis üyeleri, kadın ve gençlik kolları yönetimi ile birlikte Abdi, Halaşlı, Işıklı, Aydınlar, Pınarcık ve Soğanlıyörük köylerini ziyaret ederek, halkoylamasından ‘EVET’ çıkması yönünde destek istedi.

Bu çalışmalarla ilgili şu yazılı açıklama gönderildi:

Çaturoğlu, “Ülkemizin tekrar o eski muhteşem günlerine dönebilmesi için, 16 Nisan’da güçlü bir ‘EVET’ oyu desteğinize ihtiyacımız var.” dedi. Çaturoğlu, yaptığı konuşmasında “Her partinin seçim beyannamelerinde Anayasayı değiştireceklerine dair sözü vardır. Ancak seçimlerden sonra bunlar unutulur, ama biz her seçim öncesi vatandaşımıza söz verdik. Bu Anayasa ile Türkiye yoluna devam edemez, mutlaka değişmesi gerekir diye biz bunu her ortamda gündeme getirdik. Bizden önceki dönemde komisyonlar kuruldu, çalışmalar yapıldı, hatta 62 madde üzerinde anlaşmaya varıldı ancak ana muhalefet partisi destek vermeyince çalışmalar yarım kaldı. 15 Temmuz darbe girişiminden sonra gördük ki bu Anayasa ile Türkiye yoluna devam edemez, mutlaka değişmesi gerekir. Milliyetçi Hareket Partisinin Lideri Sayın Devlet Bahçeli destek vererek 18 madde üzerinde anlaşmaya vardık ve TBMM Genel Kurulundan geçirerek şimdi sizin önünüze getirdik. 16 Nisan’da bunu oylayacaksınız. Sanki bu Anayasa ülkemizde değil de başka ülkelerde oylanacak gibi batı ülkeleri cephe almaya başladılar. Çünkü Türkiye’nin büyümesini, istikrar içinde olmasını istemiyorlar.



HEM YETKİLİ HEM DE SORUMLU CUMHURBAŞKANLIĞI HÜKÜMET SİSTEMİ

Arkadaşlar, bizim 2023 ve 2071 hedeflerimiz var. Bu hedeflere azimle ve kararlılıkla yürümek zorundayız. Anayasa değişikliğinin en önemli maddesi hem yetkili hem de sorumlu olan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi. Genel Seçimlerle Cumhurbaşkanlığı seçimi bir arada yapılacak, hem Cumhurbaşkanı hem de milletvekilleri seçilecek. Hükümeti Cumhurbaşkanı kuracak ve karar mekanizmaları daha hızlı çalışacak. Ülkemizin istikrarlı bir şekilde yoluna devam etmesi için bu şart. Çünkü geçmişte ülkemiz koalisyonlardan çok çekti. Anayasa değişikliği paketinin geçmesi için yüzde 51 yetiyor ama içeride ve dışarıdaki hain ve işbirlikçilerine karşı yüzde 60’lar, 70’ler seviyesinde ‘EVET’ oyu çıkması gerekiyor. Bu yüzden çocuklarımızın geleceği için, ülkemizin istikrarlı bir şekilde yoluna devam etmesi için, koalisyonların sona ermesi için sizlerin güçlü bir ‘EVET’ oyu desteğinize ihtiyacımız var.”

AK Parti Karadeniz Ereğli İlçe Başkanı Mehmet Fatih Çakır da köylerde yaptığı konuşmalarda, 16 Nisan’da yapılacak halkoylamasının bir seçim olmadığını belirterek; “Bu halkoylaması, gelecek 100 yılımızın, belki de daha uzun bir sürenin yönetim sisteminin halk tarafından oylanmasıdır” dedi.

Geçmişte yaşanan koalisyon dönemleri ve darbelerin ülkeye verdiği zararlardan söz eden Çakır, konuşmalarında“16 Nisan’da yapılacak halkoylamasının özü şu; ey Türkiye Cumhuriyeti halkı, siz halk olarak bu devleti yönetmek istiyor musunuz? Siz yönetmezseniz askere selam verenler yönetecek, siz yönetmezseniz zenginler, faiz lobileri, medyacılar yönetecek. Bundan dolayı hakkımıza sahip çıkmamız lazım. Bu bir siyasi parti seçimi değil, halkın yetki kullanımıdır. Bu hakkı bu güne kadar size kimse veremedi. Vermek isteyenler oldu, Süleyman Demirel istedi, Turgut Özal istedi, Necmettin Erbakan istedi, Muhsin Yazıcıoğlu istedi, Alparslan Türkeş istedi ama veremediler. Artık istikrarı kalıcı hale getiriyoruz. Şu anda Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan var diye değil, her doğan için istiyoruz. Cumhurbaşkanı adayına bakacaksınız, adam aşırı sağcıysa kabinesinde solcular da olacak, çünkü yüzde 50+1 oy alması lazım. Baktınız ki adam AK Partili, MHP’liyi Bakan yapacak. Cumhurbaşkanı solcu olacaksa, onun kabinesinde de sağcı bakanlar olacak. Artık hareketli ve güçlü olacağız.

16 Nisan’da yapılacak halkoylamasının Ereğli’mize, Zonguldak’ımıza, Türkiye’mize ve dünya insanlığına hayırlar getirmesini Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyor, sizleri ‘EVET’ oylarınızla sandıkları patlatmaya davet ediyorum.”