MHP’nin Zonguldak’ta 4. Sıra Milletvekili Adayı Ahmet Tunç Yavuztürk Karaelmas Gazeteciler Derneği’ni ziyaret etti. KGD Başkanı Ayşe Mert’in karşıladığı Yavuztürk, Zonguldak’ın göç veren bir şehir olmasından duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

 

Zonguldak’ın sorunlarının gözle görülür olduğunu söyleyen Yavuztürk, Zonguldak dışında da olunsa birkaç gün için Zonguldak’a gelindiği zaman sorunları öğrenmenin çok zor olmadığını dile getirdi. Yavuztürk sözlerine şöyle devam etti:

“Zonguldak’ın eskiden göç alan bir şehirken şimdi ise göç veren bir şehir olması üzücü. Şehrin rahatlaması için çözüm yolu olan Mithatpaşa Tüneli’nin yapılması için girişimlerde bulunuldu, fakat 2011 yatırım programına alınmadı. Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan, Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli için, “Sivan’tan ileriye geçemez” diyordu, fakat biz 6 Haziran’da Diyarbakır’dayız. Oralar nasıl insanlarla dolacak görsünler.Ayrıca Sayın Genel Başkanımız önümüzdeki hafta içerisinde Zonguldak’a da gelecek.Tarih henüz kesinleşmedi.Kesinleştiği zaman Zonguldak halkına duyuracağız.”

 

KGD Başkanı Ayşe Mert ise teşekkür ederek, başarılar diledi.