Bahçeşehir Özel Alaplı Koleji Ortaokul ve Lise FLL (First Lego League) öğrenci takımlarının bu yılın teması olan "Hidrodinamik; Suyun Yolculuğu" hakkında daha detaylı bilgi almak, serbest proje konusu belirlemek, suyun arıtılması için yapılan çalışmaları yerinde gözlemlemek, su ve hidrodinamik konusundaki bilgi birikimlerini arttırabilmek amacıyla Alaplı Belediye başkanı Nuri Tekini ziyaret ettiği şöyle bildirildi:

Bahçeşehir Koleji Ortaokul Müdür Yardımcımız Yasin Topal ve Robotik Kodlama öğretmenleri tarafından organize edilen gezide öğrencilerimiz, Su ve Kanalizasyon Müdürü Turgay Yazgan’dan bilgi alarak FLL 2017-2018 sezonunda gerçekleşecek “Hidrodinamik: Suyun Yolculuğu” yarışmasına katılacak projelerine şekil verdiler.

Öğrencilerimiz Alaplı Belediyesinde bulunan doğal arıtma sistemleri, alınan önlemler ve yapılan denetlemeler hakkında çeşitli sorular sorarak konu ile ilgili bilgi edindiler.

Belediye Başkanı Tekin konuşmasında: “İlçemiz için önemli bir okul olan Bahçeşehir Koleji için yapılacak çalışmalarda sizlere destek vermek bizi mutlu edecektir. Öğrencilerin gözlerinden başaracaklarına inanıyorum. İlçemiz için yapacağınız çalışmaları merak ediyorum.” dedi.

Okulumuz Müdür Yardımcısı Yasin Topal yaptığı açıklamada, STEM eğitiminin öneminin arttğını ve bu eğitimin Bahçeşehir Kolejlerinde anasınıfından itibaren verildiğini, dünyamızda teknolojinin tüketen değil üreten toplum olma açısından önemli olduğunu vurguladı. FLL (First Lego League) takımlarımızın, yarışma ve ilçemiz için güzel projelere imza atmak istediğini belirtti. Yarışmamızın ana teması olan su ve su kaynaklarının temizliği konusunda bölgemizde yapılan projelerle farkındalık yaratmak istediğimizi açıkladı.

Bizi nazik bir şekilde ağırlayarak hoş sohbetleriyle bilgi edinmemize olanak sağladıkları için Belediye Başkanı Nuri Tekin ve Su ve Kanalizasyon Müdürü Turgay Yazgan’a teşekkür ederiz.