Deniz Harp Okulu'nun 2. Sınıf öğrencileri, Uygulamalı Denizcilik Eğitimleri kapsamında limanlarda ileri Deniz Eğitimlerini yerine getiriyorler.  

Eğitim kapsamında Karadeniz Ereğli'ye gelen Eğitim Filotillası komutan ve öğrencileri, Belediye Başkan Vekili Erol Çivici'yi makamda ziyaret ettiler.

Eğitim Filotillası Komodoru Dz.Kur.Kd.Albay Sinan Sürer komutasındaki TCG Sokullu Mehmetpaşa ve TCG Cezayirli Gazi Hasanpaşa gemilerinde bulunan 245'i Deniz harp Okulu öğrencisi olan toplam 630 personel Karadeniz Ereğli'ye geldi. Atatürk Anıtı'na Deniz Harp Okulu Komutanlığı çelenginin konulmasıyla başlayan kent ziyareti Kdz. Ereğli Belediyesi'nde devam etti.

Belediye Başkanlığına gerçekleştirilen ve Eğitim Filotillası Komutanı Dz. Kur. Kd. Alb. Sinan Sürer'in yanı sıra, TCG Sokullu Mehmet Paşa Gemisi Komutanı Dz. Kur. Alb. Bahadır Gündoğdu, TCG Cezayirli Gazi Hasan Paşa Gemisi Komutanı Dz. Kur. Yrb. Halil Kepecioğlu, Deniz Harp Okulu Marmara Öğrenci Tabur komutanı Dz. Kur. Bnb. Özcan Uslu; Deniz Harp Okulu 2. Sınıf Öğrencileri Harp II/S Ramiz Özdemir, Harp II/S Hüseyin Gökçe ve Harp II/S Gülten Fodul da Belediye Başkan Vekili Erol Çivici'ye yapılan ziyarete katıldı.

Başkan Vekili Çivici'nin makam odasında kabul ettiği komutanlar, Başkan Vekili Çivici'den Karadeniz Ereğli ile ilgili bilgi alırlarken, gerçekleştirdikleri eğitim çalışmasıyla ilgili olarak açıklamalarda bulundular.

Ziyarette bir konuşma yapan Eğitim Filotillası Komodoru Dz. Kur. Kd. Alb. Sinan Sürer, Deniz Harp Okulu 2.Sınıf öğrencilerinin bir dizi eğitimleri için gerçekleştirdikleri liman ziyaretleri kapsamında Karadeniz Ereğli'de de bulunmaktan dolayı mutlu olduklarını söyledi. Kentin son günlerde sağladığı gelişmeleri yakından takip ettiklerini kaydeden Sürer, Karadeniz Ereğli ile ilgili olarak da Başkan Vekili Erol Çivici'den bilgiler aldı.

Konuklarını ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Karadeniz Ereğli Belediyesi Başkan Vekili Erol Çivici de konuşmasında, son günlerde birbiri ardına gelen şehit haberleriyle büyük üzüntüler yaşayan kentimizde, ordumuzun geleceğini şekillendirecek subay adaylarını kentimizde görmekten büyük onur duyduklarını ve bu ziyaretin Karadeniz Ereğli için bir moral kaynağı olduğunu söyledi.

Yaklaşık otuz dakika süren ziyaretin sonunda Sürer, ziyaretin anısına Başkan Vekili Çivici'ye çeşitli hediyeler takdim ederken Çivici de bu jeste, tüm konuklarına hediyeler takdim ederek karşılık verdi.