Eskiden taşıdıkları mektuplarla müjdeler getiren postacılar, günümüzde ise vatandaşlara borç ihbarnamesi, mahkeme kararı veya çağrısı, kredi kartı ekstrası  götüren ve korkulan elemanlar oldu.

İletişim olanaklarının gelişmediği ve insanların postacılar ile haberleştiği veya manyetolu telefonlarla sesli görüşebildiği yıllardan bugünlere geldik ve Türkiye'de cep telefonlarından görüntülü haberleşmeyle tanıştığı bir dönemde, eskiden her kesin yollarını gözlediği postacılar da taşıdıkları misyonu farklı bir kimliğe büründürerek görevlerini sürdürmek zorunda kalmanın burukluğunu yaşıyorlar.
Geçmiş yıllarda o müjdeli haberleri taşıyan ve herkesin yollarını gözlediği postacılar şimdi yok. Oradan buradan şuradan güzel haberler ulaştıran ve taşıdıkları özel mektuplar yıllarca saklanan postacıları şimdi ise günümüzde gören kaçıyor veya saklanıyor. İyi haberler getirmesiyle bilinen postacılar şimdi yerini; vergi borcu haberi getiren, mahkemeden celp taşıyan, kredi kartı ekstralarıyla dolu çantasıyla ortalarda dolanan bir kağıt hamallarıyla değiştirdiler.
Postacı dediğinizde korkuyor şimdi insanlar. "Aman gelmesin" diye yolları gözlenen günümüzdeki postacılar şimdi vatandaşı üzen uyarıları taşıyarak görevlerini yerine getirmeye çalışıyorlar.
Özellikle Kdz. Ereğli'de ekonomik krizin vurduğu işletme sahipleri ve büyük oranda da kredi kartı batağına düşen vatandaşlar postacıyı görmemek için çareler arıyorlar. Bir çok iş merkezinde postacı geldiğinde kapısını kilitleyip kapı zili çaldığında bile açmayan ve gönderilen tebligatı tebliğ etmeyen işletmelerin bulunduğu fısıltı gazetelerinin manşetlerinden inmiyor. Son dönemlerde Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları'nın ürünlerini alıp satanların postacı yolu gözleyip kapıları kilitli tutmak için gayret gösterdiklerinin ifade edildiği bir sürecin ortasında, postacılar  korkulan ve görülmek istenmeyen kamu görevlileri sıralamasında ilk sıraları zorlamaya başladılar.