*** Kdz. Ereğli'nin yerel müzik kültürüne bir çok katkılar yapan ve 2007 yılında yitirdiğimiz Alaattin Gelen'in geride bıraktığı türküleri bir albümde toplanıyor.
Bu albümün hazırlanmasını tamamlayan ailesi, yapım aşamasında maddi sıkıntılar nedeniyle sponsor aramak zorunda kaldı.

Müzik yaşamının tümünü Karadeniz Ereğli'nin yerel kültürüne ayıran ve bu kültürü tanıtmak için üç tane de albüm yapan Alaattin Gelen'in vefatından sonra ailesi geride bıraktığı en büyük miras olan türkülerini bir albümde toplamak için harekete geçti. Alaattin Gelen'in yeğeni Serdar Müftüoğlu bu konuda türkü çalışmalarının tamamlandığını ve hazırlanan türküleri de bir albümde toplamaya hazır olduklarını da belirterek "Ailesinin maddi durumu iyi olmadığı için mecburen bir sponsor aramak zorunda kaldık. Bu nedenle Kdz. Ereğli'nin yerel müzik kültürünü yeni türkülerle tanıtacak bu çalışmayı kalıcı hale getirecek albümü çıkarmak istiyoruz. Kdz. Ereğli'nin yerel kültürünün tanıtımından yana olan kurum, kuruluş ve kişilerden destek bekliyoruz" sözleriyle başlattıkları çalışmayı ve geldikleri noktaya ifade etti.
Alaattin Gelen'in Kdz. Ereğli'nin marka sözlerinden biri olan "Telaşe yok"u da bestelediği ve bu albümde yer alacak olmasına da dikkat çeken yeğen Müftüoğlu, sponsor olacak kişi. Kurum veya kuruluşa da istediği miktarda albüm vermeye hazır olduklarını dile getirdi.

ALAATTİN GELEN KİMDİR?
1961 Tarihinde Muş-Kümbet'te dünyaya geldi. 1973'e dek Kümbet'te yaşadı.1973'te ailesiyle birlikte Ereğli'ye yerleşti. Ereğli'de ilk iş olarak minibüs muavinliği, terzi çıraklığı ve uzun yol muavinliği yaptı. 1980 tarihinde Meryem Demîrhan ile nişanlandı ve  198l'de dünya evine girdi. 1981 yılının Mart ayında vatani görevine Deniz Kuvvetleri'nde İskenderun'da eğitim birliğinde başladı, Gölcük'te Donanma Komutanlığı'nda askerliğini tamamladı.
İlk müzik çalışmalarına 1985 yılında Erdemir Musiki Derneğinde başladı. Profesyonel müzik yaşantısına İstanbul ve Ankara'da devam etti. Almanya ve Hollanda'da çeşitli turnelere katıldı.
1993 yılında yöremizin folklorik özelliklerini yansıtan çalışmalar içeren İlk kaset çalışmasını 'Döktür Muazzez' adıyla gerçekleştirdi. 1998 yılında 'Öpmek Beleş' adında ikinci kasetini, 2000 yılında 'Bartın'ın Güzelleri' adlı albümünü piyasaya sundu. Yaptığı çalışmaların tümünde yöresel kültürümüzü uluslararası boyutta tanıtmayı amaçladı; albümlerinde yer alan bestelerin çoğu ülkemizin ünlü ses sanatçıları tarafından icra edildi, repertuarlarına alındı. Bir çok eseri TRT bünyesine kabul edilerek seslendirildi.1987 yılında İzmir Fuarı'nda Halk Konserleri verdi.
1989-1992 yılları arasında Ankara'da bulunan İhsan Öztürk Halk Müziği Eğitim Merkezinde şan, bağlama, repertuar eğitimleri aldı. 1993-94 yılları arasında Kdz. Ereğli'de bulunan Erdemir Musiki ve Folklor Derneği Halk Müziği korosunda ve Alaplı Halk Müziği Korosunda şeflik görevlerim yürüttü.
1997-98 yıllarında Zonguldak Halk Eğitim Merkezi'nde İstanbul Teknik Üniversitesi Konservatuarı öğretim üyeleri tarafından düzenlenen eğitmenlik kursuna katılarak 'usta eğitici' sertifikası aldı. 1998 yılının mayıs ayında Kadıköy Sığmak Bar'da programlar düzenledi ve yetiştirdiği öğrencilerle birlikte konserler verdi.Müzik çalışmalarını besteci ve yorumcu olarak sürdürdü. 2002 yılında TGRT'de Esra ÖZMEN'in programına katıldı. Ali Ekber Çiçek başta olmak üzere Belkıs Akkale, Ceylan, İsmail Türüt, Oğuz Yılmaz, Volkan Konak, Arif Sağ ve Ferdi Tayfur gibi ünlü sanatçılarla programlar yaptı. Özellikle Ali Ekber Çiçek ile beraber Halk Eğitim Merkezinde sanat çalışmaları yaptı.
Ülkenin değişik yörelerinde düzenlediği konserlerde ve Sevgi Barış Dostluk Kenti Kdz.Ereğlideki çalışmalarından ötürü teşekkür belgesi almış, bir çok yörede onur belgesi ve plaketler kendisine verilmiştir. 2004 yılının temmuz ayında TRT-INT'te Cem Kırçaki'nin  hazırlayıp sunduğu programa Arif Sağ ile birlikte katılmıştır.
22 Aralık 2005 tarihinde Ereğlili Müzisyenleri tek bir çatı altında toplamak için yaptığı çalışmalardan ötürü Ereğli Müzisyenler Derneği'nin Onursal başkam seçilmiştir. 2006 yılında Türkuaz Halk Müziği Topluluğu ile birlikte konser ve programlar düzenlemiştir.
Bestelediği eserleriyle Kdz.Ereğli'nin ulusal ve uluslararası platformda ön plana çıkmasında değerli katkıları olmuştur.
Son albüm çalışması da daha önceki albümleri gibi kendi bestelerinden oluşacaktı ancak rahatsızlığı buna izin vermedi.
Türk Halk Müziğine bir çok unutulmaz türkü armağan eden bağlama ve ses sanatçısı, bestekar Alaattin Gelen yakalandığı hastalıktan kurtulamadı ve 12 Nisan 2007 Perşembe günü 46 yaşında geride eşini, dört çocuğunu ve üç torununu bırakarak hayata veda etti.

ALBÜMDE YER ALACAK TÜRKÜLER:

*Telaşe yok
*Kaptaş
*Alaplı'nın kızları
*Döktür Muazzez
*Falcı Nine
*Halime
*Köylü Kızları
*Tenekede gaz bitti
*Usul usul gel bana
*Zonguldak'ın valisi
*Elli elli yüz