Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Kdz.Ereğli Belediye Başkanlığı’na Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK)’na borcu olmadığından dolayı teşekkür yazısı gönderdi. 
Son günlerde kamuoyunda belediyenin borcu olduğu, yönünde çıkan söylentilere en net cevap Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan geldi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Kdz. Ereğli Belediye Başkanlığı’na Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK)’na borcu olmadığından dolayı 10 Mayıs 2013 tarihli teşekkür yazısı gönderdi. Bakan Çelik, Belediye Başkanlığı’na gönderdiği teşekkür yazısında özetle şu görüşlere yer verdi:
“Belediye Başkanlığınızın 2012 Aralık dönemi itibariyle Kurumumuza borcunun bulunmaması nedeniyle sosyal güvenlik prim borçlarınızın ödenmesi hususunda gösterilen duyarlılıktan dolayı teşekkürlerimi bildirir, gelecek nesillere gelişmiş ve refah seviyesi yükselmiş bir ülke bırakılmasına katkı sağlayacak olan primlerinizin ödenmesindeki hassasiyetinizin devamı dileğimle yerel yönetimlerde başarılar ve kolaylıklar dilerim.”