Cam Kemik Hastası olan ve vücudunun 28 yerinde kırıklar oluşan Anılcan Gümüştaş, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'e seslenerek yardım istedi.

Zonguldak'ta doğuştan cam kemik hastalığı bulunan ve vücudunda oluşan kırıklar nedeniyle defalarca ameliyat olan 11 yaşındaki Anılcan Gümüştaş, en büyük hayalinin fanatiği olduğu Trabzonsporlu futbolcular ve Şenol Güneş ile buluşmak olduğunu söyledi.
Kilimli beldesinde yaşayan Nurten ve Selahattin Gümüştaş çiftinin 3 çocuğundan en küçüğü olan Anılcan, cam kemik hastası olarak dünyaya geldi. 20 günlükken ailesinin doktora götürmesiyle fark edilen hastalığı nedeniyle şimdiye kadar vücudunun 28 yerinde kırık oluşan Anılcan Gümüştaş, 8 kez ameliyat geçirdi.
Geçirdiği ameliyatlar nedeniyle 2.5 yılını alçılar içinde geçiren Anıl, okula ve okumaya olan ilgisi sayesinde eğitimini aksatmadan sürdürdü. Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu 4. sınıf öğrencisi olan Anılcan, eğitimini haftanın bir gününü okulunda kalan günlerini ise evde özel ders alarak sürdürüyor.

EN BÜYÜK HAYALİ TRABZONSPOR
Arkadaşları gibi koşup oynamak isteyen Anılcan, en büyük hayalinin ise fanatiği olduğu Trabzonsporlu futbolcular ve Teknik Direktörü Şenol Güneş ile bir araya gelmek olduğunu söyledi. Anılcan'a haftanın 4 günü evinde ders veren öğretmeni ise, "Aynı ilköğretim programını uyguluyoruz. Bütün aktivitelere katılıyor. Ders, eğitim, okuldaki sosyal etkinlikler, okula da gidiyoruz. Okul ortamında da bulunuyoruz. Haftada bir gün okula gidiyoruz. Dört gün evde eğitim öğretim yapıyoruz" diye konuştu.
11 yaşındaki beşinci sınıf öğrencisi Anılcan Gümüştaş ise okulundaki bütün sosyal aktivitelere katıldığını ifade etti. Babasının kendisini futbol maçlarına da getirdiğini dile getiren Anılcan, katıldığı kursta da bağlama çalmaya başladığını dile getirdi.

"ANILCAN'A YETİŞEMİYORUZ"
3 ayda bir oğlu Anılcan'ı Ankara'da tedaviye götürdüğünü söyleyen baba Selahattin Gümüştaş ise, "Oğlum 2000 doğumludur. Ankara'da tedavi görüyoruz. 3 ayda bir kontrole gidiyoruz. Oğlum burada Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu'na gidiyor. Evde eğitim görüyor. Buradan Başbakanımıza ve Milli Eğitim Müdürlerine ve Özellikle Kilimli Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Anıl çok çalışkan ve azimli bir çocuk. Futbol sevgisi var. Fizik tedavi görüyor. Fanatik bir Trabzonsporlu. Her hafta burada Kilimli
maçlarına gidiyoruz. Saz kursuna gidiyoruz. Sosyal faaliyetleri çok güzel. Çocuk gerçekten istekli. Ben onun derslerine yetişemiyorum. Anıl istediği için haftada bir gün okula götürüyoruz. Arkadaşlarıyla kaynaşıyor. Okuldaki bütün sınıf öğretmenleri ve müdürleri Anıl'ı seviyor. Biz onu okula getiriyoruz. Şu ana kadar bu çocuğun 28 tane kırığı oldu. Sekiz sefer ameliyat geçirdi. Bir yılda dört kez ameliyat oldu" dedi.

BAKAN DİNÇER'DEN OKUL İÇİN ASANSÖR İSTEDİ
Haftanın büyük çoğunluğunu evinde geçiren Anılcan ise büyüyünce bilgisayar mühendisi olmak istediğini ifade etti.
Okulunda asansör olmayışı nedeniyle büyük sıkıntı çektiğini dile getiren Anılcan Gümüştaş, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'e seslenerek, "Büyüyünce bilgisayar mühendisi olmak istiyorum.
Derslerime çok çalışıyorum. 6. sınıfta branş dersleri gelecek. Bu yüzden seneye her gün sınıfa gitmem gerekecek. Bizim okulumuz üç katlı. Yürümediğim için annem beni taşımakta zorluk çekiyor. Milli Eğitim
Bakanı Ömer Dinçer'den okulumuza asansör yapmasını istiyorum" dedi.
Oğlu Anılcan'ın en büyük yardımcısı annesi Nurten Gümüştaş ise yetkililere çağrıda bulunarak okula asansör yapılmasını istedi.