Amelebirliği Başkanı Muzaffer Kalaycıoğlu, geçtiğimiz günlerde Ankara'ya gitmişti. Ankara'da yapılançalışmaları değerlendiren Muzaffer Kalaycıoğlu, 12 Kasım 2009 Perşembe günü Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer'in Zonguldak'a geleceğini ve maden ocağına ineceğini söyledi.
Ankara'da yaptıkları toplantının çok verimli geçtiğini söyleyen Kalaycıoğlu, şunları söyledi;
"YÖNETMELİK
DEĞİŞİKLİKLERİ KABUL EDİLDİ"
"Geçtiğimiz hafta, İdari Mali İşler Şube Müdürümüz Recep Yılmaz'la beraber Sayın Müsteşarımızın daveti üzerine Ankara'ya gittik. Ondan bir hafta önce de AK Parti İl Başkanımız Hamdi Uçar'la beraber Sayın Bakanımızı Zonguldak'a davet etmiştik. Ancak Sayın Bakanımız yurtdışı programları olduğu için gelemeyeceğini, bir çalışma yapacağını söylemişti. Sayın Müsteşarımız Birol Aydemir'le görüşmemiz sırasında birlikte kurumun, Amelebirliği'nin yapısı, gündemde olan konular, yönetmelik değişikliğini tartıştık. Sayın Bakanımızın Müsteşarımıza verdiği talimat doğrultusunda Amelebirliği üzerinde yapılan spekülasyonların hepsi ortadan kalktı. Amelebirliği'nin maden işçisine yakışır, Zonguldak'a yakışır, günün koşullarında çalışması yapılabilecek bizim tarafımızdan teklif edilen yönetmelik değişikliklerini gece saat 23.00'e kadar çalışmak suretiyle hallettik. Amelebirliği'nin bundan önce sokakta konuşulduğu gibi işçi arkadaşlarımızı, yönetim kurulumuzu huzursuz eden şubelerin kapatılması, yönetim kurulu üyesinin sayı fazlalığı gibi, yine paranın maden işçisinin sosyal ihtiyaçlarında kullanılması, Zonguldak'ın sağlık, eğitim gibi hizmetlerinde kullanılmasıyla ilgili bizim Amelebirliği olarak bütün taleplerimiz Sayın Müsteşarımız Birol Aydemir tarafından da uygun görüldü. Sayın Müsteşarımız zaten 10 gündür Amelebirliği'yle ilgili çalışmalar için mesaisini harcıyordu. Çalışmalar yaptık ve bu çalışmadan biz çok mutlu ve memnun olarak geri döndük. Bu güne kadar çözülememiş konuları çözdük. Bu konuda Sayın Bakanımıza gerçekten çok teşekkür ediyoruz."
"BAKANIMIZ OCAĞA İNECEK"
"Sayın Bakanımız, bu yönetmelik değişikliğini de gördükten sonra hem Amelebirliği'ni, hem maden işçisinin sorunlarını yerinde görmek için 12 Kasım Perşembe günü Zonguldak'a gelecek. Her yıl yapmış olduğumuz Danışma Kurulu Toplantımızı da bu güne erteledik. Sayın Bakanımız Danışma Kurulu toplantısına gelecek. Aynı zamanda ocağa inip maden işçisiyle birlikte olacak. Bu bizim için gerçekten başarılı bir çalışmadır. İnşallah Amelebirliği bundan sonra ki çalışmalarını daha iyi, daha günün koşullarına uygun, daha maden işçisinin yararlı bir çalışma yapacaktır. Böylece Amelebirliği üzerindeki spekülasyonlar da kalkacak."