Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, “Kestane ağaçları ekolojiye ve ekonomiye katkısı bakımından önemli türlerden biri olduğunu belirten açıklamasında, Zonguldak ve Bartın’da kestane kanseri ile mücadelenin sürdüğünü vurguladı. Bakan Eroğlu, bu kanserin birinci sebebi olan termik santrallerle ilgili bir ifade kullanmadığı açıklamasında şöyle dedi:

 

KANSER MÜCADELESİ SÜRÜCEK

 

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü (OGM) Zonguldak’ta kestane ağaçlarında görülen “Kestane Kanseri (Cryphonectria parasitica)” hastalığına karşı mücadelesini sürdürdüğünü açıkladı.

 

Amasra’da 400, Göldağı’nda 150, Karadeniz Ereğli’de de 150 dekar sahada çalışmalarını sürdüren ekipler toplam 700 dekarlık alanda Kestane Kanseri ile mücadele çalışmasını tamamlayacak.

 

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, “Kestane ağaçları ekolojiye ve ekonomiye katkısı bakımından önemli türlerden biri. Bu yıl için planladığımız toplam
700 dekarlık alanda kestane kanserine karşı çalışmalarımız sürüyor. Bu mücadelemiz ile kuruyan ağaçlardan tekrar verim alıp, orman varlığımızı koruyacağız.” dedi.

 

Eylem Planı ile Kestane Üretimi Artırılacak

 

Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından 2013-2017 yılları arasında uygulanmakta olan Kestane Eyleme Planı kapsamında yapılacak çalışmalarla bozuk kestane alanları rehabilite edilecek, uygun alanlarda yeni kestane ormanları kurulacak. Ayrıca var olan kestane ormanlarında bakım ve hastalıklarla mücadele faaliyetleri yürütülecek, böylece kestane üretimi artırılacak.