Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Zonguldak'ta ana muhalefet partisi CHP'ye yüklendi. Günay, "3 günlük ana muhalefet genel başkanı bütün sermayesini yalan üzerine kurmaya çalışıyor" dedi.


Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, partisinin Zonguldak İl Teşkilatı tarafından düzenlenen iftar programına katıldı. İftar programında konuşma yapan Bakan Günay, ana muhalefet partisi CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na ağır eleştirilerde bulundu. İftar programında eski TBMM Başkanı Köksal Toptan da hazır bulundu.
Muhalefetin, Anayasa Değişikliği Paketi'nden haberi olmadan iftaraya dayalı argümanlarla 'Hayır' denilmesini istediğini öne süren Bakan Günay, Kılıçdaroğlu hakkında da şöyle dedi: "Anayasa Değişikliği Paketi'nden bir cümle okumadan, tamamen yalana dayalı, tamamen iftiraya dayalı, tamamen gerçek dışı bazı argümanlarla anayasa değişikliğine 'hayır' denilmesini istiyorlar. Anayasa Değişikliği Paketi'nde yasal maddelere değil tamamen farazi bir takım konularla 'Hayır' denilmesini istiyorlar. Muhalefetin
böyle bir kampanyasını görmedim. 3 günlük ana muhalefet genel başkanı bütün sermayesini yalan üzerine kurmaya çalışıyor, gerçek üzerine değil, doğru üzerine değil. Dün bir yakınım bana internette gezen bir metni gösterdi. Eğer 12 Eylül 2010'da Anayasa Değişikliği'ne millet 'Evet' derse kadın ve erkek 65 yaşından önce emekli olamayacakmış, internette geziyor. Eğer 'Evet' denilirse Apo affedilecekmiş. Arkadaşlar bu mübarek akşamda söylüyorum. Vallahi yalan, billahi yalan. Böyle bir şey olabilir mi? Resmi
Gazete'de yayınlanan, TBMM'nin sitesinde yayınlanan anayasa metni var. Biz madde, madde o metni okuyoruz. Madde madde kadınlarla ve çocuklarla ilgili, sivil yargıyla ilgili, askeri yargıyla ilgili, Anayasa Mahkemesi ile ilgili ve HSYK ile ilgili, Adalet Müfettişliği ile ilgili, fişlenmelerin kaldırılmasıyla ilgili, yurt dışına çıkışın yargı kararı olmadan özgürleştirilmesi ile ilgili, sivil hakemlik sisteminin kurulmasıyla ilgili Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvurunun getirilmesi ile ilgili madde madde
okuyoruz ve bunlara 'Evet' oyu istediğimizi söylüyoruz. Yalan yayınlıyorlar internet sayfalarında. Bu yalan üzerinden milletten oy istemeye çalışıyorlar. 'Hayır' oyu diye meydan meydan geziyorlar. Elinizi vicdanınıza koyun. 2010 yılındayız. Değişmiş bir ülkede yaşıyoruz. Hukuk devletinin geliştiği, sosyal devletin geliştiği, insan haklarının geliştiği bir ülkede yaşıyoruz. Türkiye bu dünyanın üyesi olmaya çalışıyor. Türkiye bu dünyanın en büyük 16. ekonomisidir. Türkiye Avrupa'nın 6. büyük ekonomisidir.
Sadece ekonomi değil, sosyal yapısında, insan haklarında, insanı daha geliştirmeye çalışan bir bölge devleti bir dünya devletidir."
AK Parti'nin görülmedik bir biçimde dört seçim kazandığını ifade eden Bakan Ertuğrul Günay, sözlerine şöyle devam etti: "AK Parti görülmedik biçimde 4 seçim kazanarak yürüyor. 2002, 2004, 2007 ve 2009 seçimlerini kazandı, inşallah şimdi 20011 seçimlerini de kazanacak. 2011 Temmuz başında yapılacak olan seçimleri de kazanacak. Öteki partilerin her şeyi karalayan her şeyi suçlayan her şeyi tehlike gören her şeyi korkutma vesilesi sayan anlayışı karşısında millet korkuyu reddediyor, suçlamaya reddediyor.
Karalamayı reddediyor, eleştirmeyi reddediyor, hizmete destek veriyor. 12 Eylül'ün 12 Mart'ın oluşturduğu fişlemelerini ortadan kaldırarak, yargı kararı olmadan insanların, suçlanmasını ortadan kaldıran, hukuk organlarının seçimi demokratikleştiren, hukuk ortamlarının seçimlerini daha büyük bir katılıma sunmaya çalışan insanların haklarını aramaları için Avrupa'ya değil kendi mahkemesine gitmesinin önün açan düzenlemeler yapmaya çalışıyoruz."
Bakan Günay, konuşmalarının ardından iftar programından ayrılarak Bartın'ın Amasra ilçesine hareket etti.