Kdz.Ereğli İçin Mücadele Platformu Sözcüsü ve Kdz.Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Meclis Üyesi Niyazi Özcan, TSO Başkanlığına aday olduğunu yinelediği basın açıklamasında, Kdz.Ereğli'yi şu başlıklarda topladı: "Ereğli'nin artık Erdemir'i, tersaneleri, kömürü artık yok. 2 Bin 500 vergi mükellefi gitti, 55 bin icra dosyası, 20 bin insanın icrası var, bankalarla sorunları had safhada, eğitimde sınıfta kalmış, fiziki eğitim yatırımları yok, STK'lar günü kurtarma derdinde, sanatta, edebiyatta ve spor barışlarında artık yoksun ve ismi olup işlevi olmayan TSO"

 


Özcan, Kahverengi Kafe'de düzenlenen kahvaltılı basın toplantısında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Kdz.Ereğli TSO Başkanlığına aday olduğunu tekrarladı ilçe ve ülke gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

 

AĞLAMA DUVARI

"Öyle bir süreç yaşıyoruz ki, nerede ise siyasetimizin, odalarımızın ve sivil toplum kuruluşlarımızın ağlayıp hallerini dökecekleri ağlama duvarı kuracak hale geldik" diyen Özcan, ağlama modunda olduklarını söyledi. Problem çözen, üreten, araştıran ya da proje hayata geçiren hiçbir kimsenin bulunmadığını anlatan Özcan konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

 

HEP AYNI EDEBİYAT

Üzerinde sorumluluk olan ne kadar kurum varsa topu taca atıyor ve bir ötekine sorumluluğu yükleyerek ya tenkit ediyor ya da ağlama yolunu seçiyor. Ekonomik konularla ilgili odalarımız yıllardır ağlıyor. Konular, konu başlıklarımız hep aynı. Değişen sadece kimlik ve kişilikler. Sanayicimiz, nakliyeciğimiz, tüccarımız ve çarşı esnafımız yıllardır ağlıyor. Çözüm üretecek makamlar ve statüde olanlar ise sorumluluk almaktansa işin kolay olanını seçiyor ve diğerini eleştirme tenkit etme yoluna gidiyor. Hep aynı edebiyat. Ya enkaz devir alınıyor ya ortam ve şartlar müsait olmuyor ya da kaynak aktarımı yapılamıyor.

 

"MASAL DİNLİYORUM"

Hayatım bütün engellemelere rağmen mücadelelerin içinde ve insan istihdamı üzerinde geçti. Bu husus da tevazum yok. Ve nerede ise doğduğumdan beri Ereğli için çözüm üretecek makamlardan masal dinliyorum. Artık tiyatro bitti ve gerçekleri görme zamanımız geldi, geçiyor. Kimseyle kavga etme derdimde niyetimde yok.

 


"İSMİ OLUP İŞLEVİ OLMAYAN TSO"

Ereğli'nin artık Erdemir'i, tersaneleri, kömürü artık yok. 2 Bin 500 vergi mükellefi gitti, 55 bin icra dosyası, 20 bin insanın icrası var, bankalarla sorunları had safhada, eğitimde sınıfta kalmış, fiziki eğitim yatırımları yok, STK'lar günü kurtarma derdinde, sanatta, edebiyatta ve spor barışlarında artık yoksun ve ismi olup işlevi olmayan TSO.

 

ERDEMİR'E TEPKİ

Ereğli'ye artık yüzünüzü dönün, dönmezseniz bu şehirde yaşayan tüm esnaf, sanayici, tüccarı otobüslerle sizin kapınıza eyleme geliyoruz. Unutmayın ve aklınızdan hiç çıkarmayın, Erdemir, Ereğli'nin kalbidir. Bütün gazınızı, çevresel atıklarınızı bizlere yutturup bize sırtınızı dönemezsiniz.

 

TERSANELER ARTIK YOK

Tersaneler ile ilgili ne yapabildiniz? Yapmış olduğunuz özel toplantılarınız var mı? Bu şehre defa atle bakanlar geldi, toplanıp bu sorunları bakanlara iletebildiniz mi? Bakanlar gelmiş olduğu toplantılarda Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü'nün Ereğli ziyaretinde yapılan toplantıda ise halk otobüsleri, köy minibüsleri  mi konuşulmalıydı? Bizim ufkumuzun genişliği bu kadar mı?

 

ÜLKENİN ÖNÜ AÇIKTIR

Ülkemiz Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini onaylamış ve resmi olmayan sonuçlara göre referandumdan anayasa değişiklik paketi geçmiştir. Bu süreçte ekonomik piyasalarda canlanma ve moral olmuştur. Bizlerinde bu canlanma hareketinden pay almamız gerekir. Bu hareketliliğe çelişkilerden ve ikilemlerden uzak durarak katkı sunmamız gerekir. Ülkemizin ve ekonomimizin önü açıktır"

 

 (Haber: Mustafa Kemal Bektaş)