KESK'e bağlı Büro Emekçileri Sendikası (BES) Genel Başkanı Osman Biçer ile Sendika Genel Eğitim Sekreteri İlknur Bilgen, kentimize geldi.
Sendika binasında yapılan basın açıklamasında, 5 Mayıs'tan bu yana kentimizde örgütlenmeye çalıştıklarını söyleyen Başkan Biçer, Bakanlar Kurulu'nda yerini alan yeni isimlerin Türkiye'ye büyük zarar vereceğini kaydetti. Kamu emekçilerinin iş güvencelerinin de ellerinden alınmaya çalışıldığını ifade eden Genel Başkan Biçer, şunları söyledi;
"Zonguldak'a geldiğimizden beri Cumhuriyet Başsavcılığı başta olmak üzere tüm kamu kuruluşlarımızı ziyaret ediyoruz. Ziyaretlerimizde gündemimizi Bakanlar Kurulu'nda yapılan kabine değişikliği ve kamu emekçilerinin ellerindeki son iş güvencelerinin ortadan kalkması bulunuyor. Bakanlar Kurulu'ndaki kabine değişikliği ciddi tehlikeleri beraberinde getiriyor. Yeni atanan Bakanlar, kamu reformu rejiminin hayata geçirildiğini belirttiler. Kamu emekçilerinin elinde olduğu son kazanımlar bu yüzden ortadan kaldırılmaya çalışılıyor. Özellikle miktarı trilyonlara ulaşan bir paranın Adalet Bakanlığı bünyesinde tutulmaya veya bu paranın geri iade edilmesi yönündeki çalışmalar yakın gelecekte meclise sunulacak. Biz bu paranın kamu emekçilerinin hakkı olduğunu savunuyoruz ve savunmaya devam edeceğiz.  Ayrıca Ömer Dinçel'in Bakanlar Kurulu'nda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olarak yerini alması, ülkemizdeki iş yaşamının tarumar edileceğinin göstergesidir. Maliye Bakanlığı'na ise IMF ile yapılan görüşmeleri yürüten ve İngiliz vatandaşı olduğu bilinen Mehmet Şimşek'in getirilmesi, Türk insanları için üzücü bir gelişmedir.
Biz bu olanlara rağmen tüm kamu emekçileriyle birlikte birleşen ve yükselen mücadelemizi sürdüreceğiz."
BES Şube Başkanı Reşide Nurak da, Genel Başkan Osman Biçer ile Genel Eğitim Sekreteri İlknur Bilgen'e hediye verdi.