Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer eşleri ile birlikte maden ocağında meydana gelen grizu patlamasından sonra cenazesine ulaşılamayan Erkan Taşdemir'in ailesini ziyaret etti, ziyarette fenalaşan kayıp madencinin annesine sağlık ekipleri müdahale etti.

TTK Karadon İşletme Müdürlüğü'ne bağlı kömür ocağında, Pazartesi günü meydana gelen grizu patlamasında yaşamlarını yitiren 28 madencinin ocaktan çıkartılmasının ardından diğer iki işçiye ulaşma çalışmaları aralıksız sürüyor. Cenazeleri teslim alınan işçilerden 25'i toprağa verilirken bölgeden ayrılmayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, eşi Selma Dinçer, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, eşi Esma Yıldız ve kızı Habibe ile birlikte cenazesine ulaşılamayan Erkan Taşdemir'in ailesini ziyaret etti. Bakan ve eşleri kayıp madencinin annesi Nafiye ile babası Hüseyin Taşdemir ile görüştü. Ziyaret sırasında kayıp madencinin annesi fenalaştı. Bunun üzerine eve sağlık ekibi çağrıldı. Eve gelen 112 sağlık ekibi fenalaşan anneye müdahale etti.
ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR
Taşdemir ailesiyle bir süre görüşen bakanlar Yıldız ve Dinçer, evden ayrılarak TTK Karadon Taşkömürü İşletme Müdürlüğü'ne geçti. Bakan Yıldız, evden ayrılırken gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Maden ocağından çıkartılan 28 madenciden 25'inin toprağa verildiğini, 3'ünün kimlik tespiti için DNA testi yapılmak üzere İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderildiğini hatırlatan Yıldız, ulaşılamayan iki madenciyi arama çalışmalarının sürdüğünü bildirdi. Cesetlerine ulaşamadıkları ailelerden birini ziyaret ettiklerini anlatan Yıldız; "Biliyorsunuz yaklaşık 25 ailemizin definleri yapıldı. Onların her birinin yanında bulunma imkanımız oldu. Bu aileye uğramamıştık. Şu anda bir mezarının bile olmaması onlara ayrı bir sıkıntı veriyor. Kendileriyle bu hüznü ve acıyı paylaştık. İnşallah çalışmalar 24 saat aralıksız devam ediyor. Ulaşabilirsek çok iyi olacak. Dün göçükten 150 tona yakın pasa çıkartıldı. Orada kalan pasayıda mutlaka temizlememiz lazım. Ben o göçüğün altında mı ardında mı dediğimiz konuyu mutlaka netleştirmemiz lazım" dedi.
KARIŞTIĞI İDDİA EDİLDİ
DNA testi için istanbul'a giden 3 kişinin cenazelerinin 48 saat içinde teslim edileceğini vurgulayan Yıldız, şunları söyledi; "3 kişinin cenazesi DNA için İstanbul'a gitti. inşallah İstanbul Adli Tıp Kurumu ile görüştük. Bize 48 saat içerisinde vereceklerini söylediler. İnşallah onlarda bir an önce gelirler ve ailelerine teslim ederiz." Bakan Yıldız, cenazelerin karıştırıldığı yönündeki iddialarla ilgili olarak ise, "Ailelerden birinin cenazeler karıştığı iddiası var. Bu kişinin önce talebi daha sonra itirazı oldu. Aile ile ilgili bir husus. Onlarıda rahatlatmak adına ne gerekiyorsa yapacağız. Onlardan da DNA testi alınıp oda gönderilecek. Kendilerinin tercihi. Önce kendileri seçmişlerdi, sonra tereddüt yaşamışlar. Tabiki kalplerinin rahat olmasını sağlamamız lazım." şeklinde konuştu.