Kdz.Ereğli'de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Hava Kalitesi İzleme İstasyonu sonuçlarına göre hava kalitesinin "hassas" olduğunu duyurdu. Son 1 haftadır hassas olan hava kalitesi sağlıksız duruma gidiyor. 100-150 arası hassas 150'den sonra ise sağlıksız hava kalitesinde Kdz.Ereğli'deki analiz sonuçları ise 142.

Son bir haftanın verilerindeki artışla hava kalitesinin daha da sağlıksız duruma gittiği açıkça görülüyor.

Hassas duruma göre Kdz.Ereğli'de vatandaşların yapmaması gerekenler, açık hava sporları için, bisiklet sürmek için, açık havada yürüyüş yapmak, dışarıda piknik yapmak. 2 Mart tarihinde orta olan hava kalitesi 3 Mart'ta 104 ile hassas, 4 Mart'ta 109 ile hassas, 5 Mart'ta 108 ile hassas, 6 Mart'ta 119 ile hassas. Hava kalitesindeki rakam 150'den yukarı çıktığında Kdz.Ereğli'de yaşam sağlıksız hale gelecek. Tehlikeli durum devam ederken kent yöneticilerinin sessizliği ise dikkat çekiyor.

Hassas Gruplar 
Hava kalitesi indeksi 101-150 arasında olduğunda hassas grup üyelerinin sağlıkları üzerinde olumsuz etkileri görülür. Akciğer hastası kişiler büyük risk altındadırlar. Partikül kirliliğine maruz kalan akciğer hastası kişiler daha büyük risk altındadırlar. Hava kalitesi indeksi bu aralıkta iken genel olarak sağlıklı kişiler çok fazla etkilenmez. 

Sağlıksız
Hava kalitesi indeksi 151-200 arasında olduğunda herhangi bir kişide sağlık etkileri görülmeye başlar. Hassas kişilerde daha ciddi sağlık etkisi görülmeye başlar.