Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü (OGM) ülkenin dört bir yanında bal ormanı kurarak arıcıların yüzünü güldürmeye devam ediyor. Bal ormanı projesinin uygulamaya konduğu günden bu yana Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü görev sahasındaki illerde toplam 11 adet bal ormanı kurularak arıcıların hizmetine sunuldu.


2,6 MİLYON GELİR ELDE EDİLMESİ

Konuya ilişkin bakanlıktan gönderilen açıklama şu şekilde: "Hem var olan orman varlığını korumak hem de orman varlığını artırmakla görevli olan Orman ve Su İşleri Bakanlığı aynı zamanda kırsal kalkınmaya sağlamak içinde çeşitli projeler geliştiriyor. Bu projelerden biri olan bal ormanları ile arıcılık yapanların yüzünü güldüren Bakanlık, Zonguldak, Karabük ve Bartın’a 11 adet bal ormanı kazandırdı. Toplam 11 bin 226 dekar alan üzerine kurulan 11 adet bal ormanı arıcılık yapanların yüzünü güldürmeye başladı. Bu bal ormanlarından yıllık 76 ton civarında üretim yapılması ve 2,6 milyon TL gelir elde edilmesi hedefleniyor.

 

"HASMI DEĞİL HISMIDIR"

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu gayelerinin sadece orman tesis etmek değil, tesis edilen ormanlardan vatandaşların istifade etmelerini sağlamak olduğunu söyledi. 26 adet eylem planı hazırlayarak gelir getirici türlerde orman kurduklarını belirten Prof. Dr. Veysel Eroğlu şunları söyledi: "Biz orman köylüsünü yerinde kalkındırmak ve desteklemek için yeni projeler ortaya koyduk. Orman teşkilatı orman köylüsünün hasmı değil hısmıdır dedik ve bu sözden hareketle birtakım çalışmalar yaptık. Bizden önce arıcılar ormanlara alınmıyordu biz böyle şey olmaz dedik ve şimdi arıcılar için yeni ormanlar kurmaya başladık bu sayede arıcılarımızın yüzü gülüyor artık. Bundan sonra da bu tür faaliyetlere devam edeceğiz"