Eğitim Sen Zonguldak Şube Başkanı Orhan Yılmaz, verdikleri mücadelenin sonuç verdiğini, rotasyon uygulamasında Bakanlığın geri adım attığını belirtti.

Verilen bu kararın tüm eğitim emekçilerinin ve eğitim hizmetinin geleceği için oldukça önemli bir karar olduğunu vurgulayan Yılmaz, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

“Öğretmenleri tasfiye ve sürgün etmenin aracı olarak yürürlüğe koyulan rotasyon uygulamasında Bakanlık geri adım attı! Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, rotasyon uygulamasından vazgeçtiklerini açıkladı. 

 

‘ÖNEMLİ BİR KARAR’

Bu karar, tüm eğitim emekçilerinin ve eğitim hizmetinin geleceği için oldukça önemli bir karar olmuştur. Bu nedenle başta üyelerimiz olmak üzere tasfiye, sürgün ve kadrolaşmanın cisimleşmiş hali olan rotasyon uygulamasına karşı direnen, tepkisini gösteren herkesin bu kararın alınmasında emeği olduğunun bilinmesini isteriz.

Ayrıca unutulmamalıdır ki rotasyon uygulamasının ataması yapılmayan, işsiz öğretmenlere "iş fırsatı" yaratacağı iddiası da gerçekle uzaktan yakından alakası olmayan bir iddiadır.  Bu iddiaları öne sürenlerin tek amacı, öğretmenlerin karşı karşıya gelmesini sağlayarak yaşanan yoğun işsizliğin ardındaki sorumluluklarını gizlemektir.

 

‘MAĞDURİYETİN FAİLİ’

Aksi halde sürekli yeni eğitim fakültesi açarak işsizliği büyütenler, KPSS’nin güvenilirliğini dahi sağlayamayanlar, kendi söyledikleri öğretmen açığını kapatacak iradeden yoksun olanlar ve en fazla kadroyu din dersleri için açarak farklı alanlardaki öğretmenleri mağdur edenlerin politikaları sorgulanacak ve bu mağduriyetin faili ortaya çıkmış olacaktır!

Eğitim Sen olarak bir kez daha vurgulamak isteriz ki eğitimde yaşanan köklü sorunların kalıcı biçimde çözülebilmesi mümkündür! Ancak bunun yolu emekçileri birbirine düşürmekten, emekçileri tasfiye ve sürgün etmekten, gençlerin geleceğini belirsizliğe mahkum etmekten geçmemektedir. Çözüm, eğitim hizmetini kamusal, parasız ve nitelikli biçimde yeniden örgütlemekten, "kar zarar" hesabı güden işletmeci anlayışı terk etmekten geçmektedir! Unutulmamalıdır ki sendikamız, bir an olsun geri adım atmadan ve mücadelesini her defasında daha fazla büyüterek yoluna devam edecek, emekçilerin yarınlarını birilerinin iki dudağı arasına bırakmayacaktır!”