Zonguldak Bayındırlık ve İskan Müdürü Kemal Memiş, Bayındırlık Bakanlığı’nın Zonguldak’ta yürüttüğü yatırımlar hakkında bilgi verdi. Sinop Gümrük Başmüdürlüğü’nün Zonguldak’a taşınacağını belirten Memiş, Bayındırlık olarak Kozlu Fatih Sitesi’nde Devlet Malzeme Ofisi’nden boşalan binanın bakım onarımını yaptıklarını ve çalışmaların bu ay sonunda ihaleye çıkacağını söyledi. Zonguldak’ta Bayındırlık Bakanlığı yatırımı olarak şu anda 4 proje üzerinde çalıştıklarını vurgulayan Memiş, şunları söyledi;
“Müdürlüğümüzün yürüttüğü çalışmaların içinde Gümrük Müdürlüğü hizmet binaları ve lojmanların onarımı var. Bunlar Kozlu Beldesi Fatih Sitesi’nde bulunan Devlet Malzeme Ofisi’nden terk edilen binalar. Bu binaların onarımı yapıldığında Sinop’taki Gümrük Başmüdürlüğü Zonguldak’a gelecek. Bu nedenle binalarımızı restore ediyoruz. Bunun ihale hazırlıkları şu anda sürüyor. Zannediyorum bu çalışma için bu ay sonunda ihaleye çıkarız. Zonguldak’ta Bayındırlık Bakanlığı yatırımı olarak şu anda 4 proje üzerinde çalışıyoruz. Bu projelerin en büyüğü Alaplı 500 kişilik öğrenci yurdu. Bu çalışma Yapı İşleri Genel Müdürlüğü bazında yürütülüyor. Bu projeler tamamlandığında Alaplı 500 kişilik öğrenci yurduna kavuşacak.  Bunun dışında Gökçeler Jandarma Karakolu ve Beycuma Jandarma Karakolu’nun ihale hazırlıklarına devam ediyoruz. İki ay içinde inşallah bu işler içinde ihaleye çıkarız. Bunların dışında Milli Eğitim çalışmalarımız son sürat devam ediyor.
Şu anda Yeşiltepe İlköğretim Okulu, işadamı Ahmet Erdoğan’ın yaptıracağı Üzülmez İlköğretim Okulu ve Anaokulu, Cengiz Topel İlköğretim Okulu ve Çaycuma’da Anadolu Lisesi’nin çalışmaları devam ediyor.
Yine aynı şekilde Çatalağzı beldesinde Eren Holding’in yapacağı 32 derslik ilköğretim okulu, spor salonu ve lojman inşaatı projesi var.
Güpgüpoğlu’nun Çaycuma Kara-pınar’da yaptıracağı 12 derslik ilk-öğretim okulu var. Bunlarla ilgili yaklaşık maliyet, plan proje ve vazi-yet çalışmalarımız devam ediyor.”