Karadeniz Ereğli Belediyesi Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi, Orman ve Su İşleri Bakanlığı denetçileri tarafından denetlendi.

Bakanlık denetçilerinin denetimleri ile ilgili olarak bilgi veren Veteriner İşleri Müdürü Atilla bulak, Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nin kapsamlı bir denetimden geçtiğini ifade ederek, denetimleri gerçekleştiren görevlilerin merkezden olumlu izlenimlerle ayrıldıklarını söyledi.

Bulak açıklamasında; 'Titiz çalışmalarla sokak hayvanlarının bakım ve rehabilitasyonu konusunda ülkeye örnek bir çalışma sunan Veteriner İşleri Müdürlüğümüz, bu denetimden alnının akıyla çıkmıştır. Sokak hayvanlarının bakımları ve özellikle de çeşitli sebeplerle yaralanan hayvanların sağlıklarına kavuşturularak doğal ortamlarına hazırlanmaları konusundaki çalışmalarımız takdirle karşılanmıştır' dedi.

Bakanlık yetkililerinin, sokak hayvanlarına gösterilen ilgi konusunda Belediye Başkanı Halil Posbıyık başta olmak üzere bu hizmette emeği geçen herkese teşekkür ettiklerini sözlerine ekleyen Bulak sözlerini şu cümlelerle sürdürdü:

Denetimleri sırasında Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nde incelemelerde bulunan bakanlık denetçileri, geçtiğimiz hafta açılışı yapılan İnönü Parkı'ndaki Kedi Beslenme ve Barınma Evi'ni de incelediler. Bu çalışmanın da ülkede örnek gösterilecek bir çalışma olduğunu belirten denetçiler, denetimleri sırasında bizlerle birlikte olan hayvan sever derneklerinin üyelerinden de bilgi aldılar. Hayvan severlerin ilçemizde sokak hayvanlarına yönelik çalışmalarımızdan duydukları memnuniyeti bizzat dinlediler ve denetimleri sonunda da başta sayın başkanımız olmak üzere bizlere teşekkür ederek kentimizden ayrıldılar. Bakanlık yetkililerinin belediyemizden övgü dolu sözlerle bahsetmeleri, bizlerin sokak hayvanlarına yönelik çalışmalarımızda doğru yolda olduğumuzun bir göstergesi olmuştur.