Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü'nce (OGM) orman köylüsüne kredi ve hibe desteğinde bulunmaya devam ettiği bildirildi.

Bakanlığın 2017 Temmuz ayı itibariyle Zonguldak'ta 212 aileye 3 milyon 246 bin liralık kredi ve hibe desteği verdiği kaydedilen açıklamada, "Zonguldak’ta 139 aileye dış cephe kaplama (mantolama), 68 aileye süt sığırcılığı, 2 aileye süt koyunculuğu ve 3 aileye fenni arıcılık olmak üzere toplam 212 aileye 3 milyon 246 bin lira destek verdi. OGM bu desteğin 650 bin lirasını ise hibe olarak gerçekleştirdi" denildi.

Açıklamada, orman köylüsünün ekonomik olarak gelişmesine katkı vermeye devam edeceklerini görüşüne yer verilen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, orman köylerinin yerinde kalkınması, büyük şehirlere göçün önlenmesi noktasında desteklerin oldukça önemli olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Bu destekler istihdama da katkı veriyor. Rutin projelerinin yanı sıra her yıl köylünün talep ve istekleri doğrultusunda bölgelerden gelen uygulanabilir ve ekonomik getirisi yüksek olacak türden birtakım projeleri de hayata geçiriyoruz. Orman köylüsünün ekonomik gücünü artırmak ve kalkınmalarına katkıda bulunmak için desteklerimiz sadece Zonguldak’ta değil bütün Türkiye’de sürecek. Orman köylüleri bizim hasmımız değil hısmımızdır. 177 yıllık geçmişi olan orman teşkilatımız her zaman olduğu gibi orman köylüsünün yanında yer alacak” diyerek sözlerini tamamladı.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)