Alaplı Ziraat Odası Başkanı Şeref Türkoğlu, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı’na (BAKKA) sunduğumuz “Uygulamalı tarım ve eğitim alanı oluşturulması” projesi onaylandığını bildirdi.

Türkoğlu, yaptığı açıklamada, Zonguldak’ta ilk defa böyle bir proje hazırlanarak hayata geçtiğini söyledi.

Proje kapsamın da Aşağı Doğancılar Köyünde 20 dönümlük Uygulamalı tarım alanı oluşturduklarını ifade eden Türkoğlu, şöyle dedi:

“Aşağı Doğancılar Köyü Mevkisinde daha önce çöp alanı olarak kullanılan 20 dönümlük arsayı kiralayarak tarım alnına çevirme kararı almıştık. Bu alanı yaklaşık bir yıllık bir çalışma sonrasında çöp ve taşlardan temizleyerek toprak dökmek suretiyle tarım alanına çevirdik. Alaplı çayının kenarında olan uygulamalı tarım alanın taşkından kurtarmak için AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu’nun desteği ile taş duvar çalışması başlanarak tamamlandı. Oda olarak ta 20 dönümlük tarım alanın etrafına meyve ağaçları dikerek ilk çalışmamıza başladık. İlçemizde tüm çiftçilerimizin uygulamalı eğitim yapmaları için böyle bir alana ihtiyacımız vardı.  Bu alanın daha verimli bir hale gelmesi için BAKKA’ya “Uygulamalı tarım ve eğitim alanı oluşturulması” projesi hazırlayarak sunduk. Projemiz bugün itibariyle onaylandığı bilgisi bizlere ulaştı. Proje kapsamında uygulamalı tarım alanı olarak oluşturduğumuz 20 dönüm alanda öncelikle eğitim merkezi oluşturacağız. Ardından Çilek başta olmak üzere pazar payı yüksek olan ürünleri çiftçilerimizle birlikte yetiştirerek pazarlamasını da kendimiz yapacağız. Ayrıca seralar kurarak kışında meyve ve sebze yetiştiriciliği yapmayı planlıyoruz.  Tarım alanının oluşmasında ve projede katkıları olan Sayın Valisi Ali Kaban’a,  AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu’na, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Necmi Çelik’e, eski Alaplı Kaymakamı Altuğ Çağlar’a, Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin’e, BAKKA yöneticilerine, Odamızın yönetim kurulu üyelerine ve çiftçilerimize teşekkür ediyoruz.”