Kdz. Ereğli Belediyesi tarafından, Kalkınma Bakanlığına bağlı ve kısa adı BAKKA olan Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı'na sunulan ve ajans tarafından kabul edilerek onaylanan Sevginin, Barışın Dostluğun Sıcaklığı Karadeniz Ereğli'de Yaşanır adlı proje ile ilgili hazırlık çalışmaları devam ediyor.

 

Belediye Başkan Danışmanı Raif Tokel'in öncülüğünde yürütülen proje ile ilgili çalışmalarda BAKKA tarafından yakından takip ediliyor. Hazırlık çalışmalarını yerinde görmek amacıyla, BAKKA Yetkilileri Zeynep Karahisar ve Abdülmelik Koçin, Karadeniz Ereğli'ye geldiler. Karahisar ve Koçin, Belediye Başkan Vekili Özkan Özyağcı'ya nezaket ziyaretinde de bulunarak proje çalışmalarıyla ilgili bilgiler aldılar.

Projenin tanıtımı için yapılan görünürlük belgeleri ile proje çalışmaları için ayrılan ofis odalarını inceleyen BAKKA yöneticileri, projeyi hazırlayan ve yürüten Başkan Danışmanı ve Proje Koordinatörü Raif Tokel'in yaptığı hazırlık çalışmalarını denetledikten sonra olumlu izlenimlerle kentten ayrıldılar.

Projenin toplam bedeli olan 104.902,60 Türk Lirası'nın %90'ı olan 94.412,34 Türk Lirası, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı tarafından sağlanan hibeyle karşılanacak olup, bu tutarın %40'ını en kısa zamanda proje hesabına yatırılacağını belirten Proje Koordinatörü Raif Tokel; Bu tür denetimlerin rehberlik ve izlenme amaçlı olduğu ve uygulamanın her aşamasında BAKKA'nın izleyici konumundaki yetkililerinin, yapılan işleri yerinde görmeleriyle denetimlerin yapılacağı proje çalışmaları sürüyor. dedi.