Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Karaelmas Siber Güvenlik Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından desteklenip alt yapısı Zonguldak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) tarafından hazırlanan ‘Teknik Eğitim’ temalı siber güvenlik eğitimlerinin gerçekleştirildiği gönderilen yazılı açıklamada şöyle bildirildi.

18 üniversite öğrencisi ve 14 lise öğrencisinin katılımıyla düzenlenen eğitim programında, siber saldırıları önlemek için gerekli olan en uygun savunma yöntemleri ve bu yöntemlerin en verimli şekilde kullanılmasını içeren, Temel Linux Kullanımı, Sistem Temelleri (System Fundamentals), İzleri Toplama (Footprinting), Tarama (Scanning), Sistem Hackleme (System Hacking), Zararlı Yazılım (Malware), Dinleyici (Sniffers), Sosyal Mühendislik (Social Engineering), Oturum Ele Geçirme (Session Hijacking) gibi konular yer aldı. Etkinlikte, katılımcıların bilgi seviyesini artırmak ve yerinde inceleme yapabilmelerine imkan sağlamak amacıyla TÜBİTAK BİLGEM Gebze Siber Güvenlik Enstitüsüne teknik gezi programı da düzenlendi.

Eğitim ile ilgili açıklamada bulunan Karaelmas Siber Güvenlik Uygulama ve Araştırma Merkezi Dr. Öğr. Üyesi Erkan Çetiner, büyük çoğunluğunu Bilgisayar Mühendisliği öğrencilerimizin oluşturduğu ve lise öğrencilerinin de katılım sağladığı programın başarılı bir şekilde gerçekleştiğini ve katılımcılara sertifikalarının verildiğini belirterek BAKKA ile imzalanan protokol çerçevesinde bu çalışmaların devamının planlandığını söyledi.