Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) tarafından 2011 Yılı Proje Çağrıları kapsamında 225 proje başvurusu yapıldı.
BAKKA tarafından 2011 Yılı Proje Teklif Çağrıları kapsamında 30 Kasım 2011 tarihinde kamuoyuna ilan edilen KOBİ ve Sosyal Kalkınma Mali Destek Programları için proje başvurusu alınmasına 06 Şubat 2012 Salı günü noter huzurunda son verilirken, 225 adet proje başvurusu yapıldı.
BAKKA tarafından yapılan açıklamada, Ajansımıza 2011 Yılı Proje Teklif Çağrıları kapsamında KOBİ Mali Destek Programı için 142 adet, Sosyal Kalkınma Mali Destek Programı için 83 adet olmak üzere toplam 225 adet proje başvurusu yapılmıştır. Ajansımıza sunulan projeler ilgili mevzuat çerçevesinde değerlendirme sürecine alınmıştır. Her bir proje, başvuru rehberinde açıkça belirtilmiş olan kurallar çerçevesinde, idari uygunluk ve başvuru sahibinin uygunluğu kontrollerinden geçirilecektir.
Bilgilendirme ve eğitim toplantılarımızda ifade edildiği gibi projelerin değerlendirilmesi birbirinden habersiz ve bağımsız, ajans personeli dışında, konusunda en az 5 yıl tecrübeye sahip uzman kişiler arasından seçilen en az 2 bağımsız değerlendirici tarafından gerçekleştirilecektir. Bağımsız değerlendirme süreci tamamen gizlilik ve tarafsızlık ilkeleri çerçevesinde, başvuru rehberimizde ilan edilen puanlama tablosunda belirtilen kriterler baz alınarak yürütülmektedir. Yapılan bu değerlendirmeler üstünde gerekli kontrolleri yaparak görüş oluşturmak ve bunları raporlamak üzere projeler, yine alanlarında en az 7 yıl tecrübesi olan kamu kurum ve kuruluşlarında yada üniversitelerde görev yapan, yeterli bilgi birikimi ve tecrübeye sahip ajans personeli dışındaki kişilerden oluşan Değerlendirme Komitesi tarafından incelenmekte ve değerlendirme yapılmaktadır. Başvuru Rehberimize göre değerlendirme sonuçları hakkında başvuru sahiplerini bilgilendirmek için ajansın planladığı tarih 16 Nisan 2012'dir. Proje değerlendirme sonuçları herkes için aynı zamanda ve sadece ajans tarafından yapılacak açıklama ile kamuoyuna ilan edilecektir. Mali Destek Programımıza gösterilen ilgiden dolayı teşekkür ederiz denildi.