Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı, Doğrudan Faaliyet Desteği kapsamında Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) İktisadi İdari Bilimler Fakültesi öğretim üyeleri Doç. Dr. Necla Ayaş, Yrd. Doç. Dr. Mehmet Pekkaya, Yrd. Doç. Dr. Fatih Bayramoğlu, Yrd. Doç. Dr. Arzu TAY Bayramoğlu, Yrd. Doç. Dr. Levent Necmi Aktürk, Yrd. Doç. Dr. Halim Akbulut ve BEÜ Devrek Meslek Yüksekokulu öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Ferdi Kesikoğlu’ndan oluşan proje ekibi tarafından hazırlanan “TR81 Düzey 2 Bölgesi Ekonomik Yapısı ve Rekabet Gücünün, Girdi ve Çıktı Modeliyle Analizi” başlıklı proje çalışmasının sonuç çalıştayı düzenlendi.

Çalıştay, 24 Şubat 2014 tarihinde Prof. Dr. Arif Amirov Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. 3 aylık yoğun bir çalışma sonrasında Bartın, Karabük ve Zonguldak illerinden 400 sanayici ile yapılan görüşmeler sonucunda elde edilen bulgular değerlendirilerek bölgenin yapısı ve gelişim stratejileri Çalıştayda masaya yatırıldı. Sektör temsilcileri ile kurum temsilcilerini bir araya getiren Çalıştay, bölgenin gelişim potansiyeline ilişkin önemli sorunların ve çözüm önerilerinin tartışıldığı bir platform halinde son derece verimli geçti.

Çalıştaya, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Faruk TEZEL, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Resul Acar, Genel Maden İşçileri Sendikası Başkan Yardımcısı Satılmış Uludağ, Bülent Ecevit Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Vergil, BEÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Hamza Çeştepe, Kalkınma Ajansı Uzmanları, BEÜ İktisadi İdari Bilimler Fakültesi öğretim üyeleri ile öğrencileri ve özel şirketlerin yönetici ve müdürleri başta olmak üzere bölgenin işadamları katıldı.