Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) Zonguldak Yatırım Destek Ofisi, “Yatırım Ortamı Değerlendirme Çalışması” kapsamında “1’inci Paydaş Toplantısı” düzenledi.
BAKKA Zonguldak Yatırım Destek Ofisi ile Türk Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) iştiraki olan Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı’nın (TEPAV) işbirliğinde, Zonguldak’taki mevcut yatırım ortamının değerlendirilmesini ve yatırımın önündeki engellerin belirlenerek bunlara yönelik çözüm önerilerinin sunulmasını sağlamak, Türkiye’nin en büyük entegre yatırım projelerinden birisi olan Filyos Projesi’ne yönelik olarak mevcut yatırım ortamının iyileştirilmesi için gerekli tedbirler alınmasına olanak sağlamak amacıyla “Zonguldak İli Yatırım Ortamı Değerlendirmesi Çalışması”na 15 Ağustos 2014 tarihi itibariyle başlanmıştı.
toplantısının Zonguldak Valisi Ali Kaban’ın başkanlığında gerçekleştiği “Zonguldak İli Yatırım Ortamı Değerlendirmesi Çalışması”nın en önemli ayaklarından birisi de ildeki ilgili kurum ve kuruluşlarla yapılması planlanan paydaş toplantıları oldu. Bu bağlamda 1’inci Paydaş Toplantısı önceki gün BAKKA Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplantıya, kamu kurum ve kuruluşlarından, sivil toplum örgütlerinden, iş adamı derneklerinden, ticaret ve sanayi odalarından ve firmalardan temsilciler katıldı. Çalışmanın içeriğine ve sonuçlarına yönelik olarak yapılan sunumun ardından paydaşların yatırım ortamı ile ilgili görüş ve önerileri alınarak toplantının interaktif bir şekilde geçmesi sağlandı; bu görüş ve öneriler çalışmada kullanılmak üzere kaydedildi. 
Toplantının sonunda, katılım gösteren firma temsilcileri ile çalışmaya yönelik pilot anket uygulaması da gerçekleştirildi. (Haber Merkezi)