Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürü Vekili Murat Kapıcı, bilim ve teknoloji vurgusu yaptığı açıklamasında  BAKKA  ile imzalanan “Gençler Tasarlasın, Zonguldak Kazansın” projesiyle ilgili bilgi verdi.

Kapıcı’nın gönderdiği açıklama metni aynen şöyle:

Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürlüğü Strateji Geliştirme Şube Müdürlüğü tarafından yürütülmekte olan 2018 yılı sosyal kalkınma, mali destek programı kapsamında Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı ile “Gençler Tasarlasın, Zonguldak Kazansın” başlıklı 9 ay sürecek olan 317.225.000 liralık bütçeli projenin sözleşme imza töreni gerçekleştirildi.

BAKKA Yönetim Birimi Uzmanı  Ümran Öztürk ve BAKKA İzleme ve Değerlendirme Uzmanı Şahin BAŞ’ ın ev sahipliğinde yapılan imza törenine İl Milli Eğitim Müdürü V. Murat Kapıcı, Strateji Geliştirme Hizmetleri Şube Müdürü İsmail Öztürk, ARGE BİRİMİ’ nden Nilüfer Dinç Demirok  ve Serhat Ordu katıldılar.

Bilgi çağı olarak nitelendirdiğimiz 21.yy’da, bilim ve teknolojinin hızla ilerlemesi toplumların yapısını değiştirmekte, böylece diğer alanlarda olduğu gibi eğitimde de yenilikçi yaklaşımlar zorunlu hale gelmektedir. Bu doğrultuda Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürlüğü öğretmenleri eğitimlerine önem vermekte, özellikle Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı’nın sağladığı teknik destek projesi kapsamında 27 öğretmenine STEM eğitimi ve 50 öğretmene de yine eğitimde çağdaş teknik, yöntem yaklaşımları eğitimlerini almışlardır.. Sağlanan bu teknik desteklerle kendini geliştiren öğretmenler bunları derslerinde uygulamaya başlamış ve aynı ve aynı branştaki meslektaşlarına da aldıkları eğitimi aktararak hedef kitle sayısını arttırmaya devam etmektedirler.

Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Temel ve Ortaöğretim düzeyindeki okullar arasında çeşitli kriterlere göre proje okulu olarak seçilen 1 anaokulu, 1 ilkokul ve 3 lise olmak üzere toplam 5 okul, bu okullarda 61 öğretmen ve 1229 öğrenci hedef gruptur.

·  Bu proje ile henüz hiçbir okulda olmayan 5 okula robotik kodlama laboratuvarı kazandırılması,

·  Alınan eğitimler sonunda robotik kodlama sertifikalarına sahip eğitmenlerin ilimizdeki sayısının arttırılması,

·  Laboratuvar kurulacak okullarda robotik kodlama kurslarının açılması ve ilimizde eğitim gören diğer öğrencilere de ulaşılması amaçlanmaktadır.