Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım 1979 tarihinde terör kurbanı olan Dok Gemi-İş'in eski Başkanlarından Aslan Sivri'nin adına Kdz. Ereğli'de Medyılmaz tersanesinde yaptırılan römorkörün açılışı törenine katıldı.

Tersane sektöründe globall ekonomik  krizden dolayı yaşananların sona erdirilmesi için birn çok tedbir aldıklarını ifade eden Bakan Yıldırım, "Akdeniz ve Karadeniz'in yüzde 75'ni kontrol eden Türk kosterlerinin yenilenme projesini başlattık. Bunu yapmazsak, Karadeniz ve Akdeniz'deki üstünlüğümüz başkalarının eline geçer" dedi.

Karadeniz Ereğli'de siyasette ve insan yaşamında hızla değer kaybeden ahde vefa olayına güzel bir örnek sunuldu Medyılmaz tersanesinde. 6 Kasım 1979 yılında terörün hedefi olup sonsuzluğa uzanan Dok Gemi-İş'in Başkanı Aslan Sivri'nin adı aradan geçen 31 yıl sonra bir römorkörde yeniden can buldu. Ulaştırma Bakanlığı'na bağlı DLH'ın yaptırdığı Aslan Sivri römorkörünün Kdz. Ereğli'de denize indirilme törenine Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım da katıldı.
Medyılmaz tersanesinde düzenlenen törende, Aslan Sivri römorkörü gezildi ve römorkörle ilgili bilgileri de Batı Karadeniz Deniz Ticaret Odası Başkanı İrfan Erdem verdi. Teknik yetkililerin yaptığı konuşmadan sonra söz alan AKP Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan, Bakan Yıldırım'ı Zonguldak'ta görmekten dolayı büyük güç aldıklarını ifade etti. Vali Erdal Ata da, 2003 yılında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın temelini attığı tersaneler projesinin 2005 yılında hayat bulduğunu ve yaşanan krizin de bir gün sonra ereceğini dile getirdi.
Bakan Yıldırım ise çok uzun bir konuşma yaptı. Römorköre neden Aslan Sivri'nin adının verildiğini ifade ettiği bölümde, Aslan Sivri'nin 6 Kasım 1979'da terörü kurban gittiğini, kendisinin denizcilik ve tersanecilik sektörüne büyük hizmetleri olduğunu ve asla unutulmaması gerektiğine dikkat çekti. Bakan Yıldırım, Aslan Sivri gibi, bu sektörde büyük hizmetleri olan Nazım Turlu'nun adının da bir römorköre adının verilecek ahde vefa yapıldığını söyledi.
Ulaştırma Bakanı konuşmasının büyük bir bölümünü yapılan hizmetleri anlatmaya ayırdı ve sektörün sorunlarını çözümleyebilmek için yapılan çalışmaları anlattı. Bakan Binali Yıldırım'ın konuşmasından satır başları ise şöyle:
-Zonguldak ve Ereğli bizim  için önemli. Hangi hizmete ihtiyacı varsa eğip bükmeden, ertelemeden, uzatmadan yapıp Zonguldaklının emrine vermek boynumuzun borcu.
-Sizler yeraltından karaelması çıkararak kazanıyordunuz. Şimdi denizden de çıkarıyorsunuz.
-Daha önce başlanan ama bitirilemeyen 4 tane balıkçı barınağını tamamlayıp hizmete açtık.
-İrfan Erdem'in Bozhane'de başladığı gemi yapımı bugün Ereğli'de tersanecilik sektörünü geliştirmiştir.
-Zonguldak Ankara demiryolu bağlantısı var. Talimat verdim, Zonguldak'ı İstanbul'a en kısa yoldan bağlayacağız.
-Zonguldak'taki  bölünmüş yola 100 km yaparak ekledik.  -Global ekonomik krizden etkilenen tersaneciliğe destek olmak, yarına kalan gemileri tamamlatmak için Kobi kredisini bu sektöre de açtık. Ayrıca Karadeniz ve Akdeniz'in yüzde75'ni elinde bulunduran Türk kosterleri yaşlı. Bu kosterleri yenilemek için çalışmalara başladık. Karadeniz ve Akdeniz'deki üstünlüğümüzü gemileri yenilemez isek başkalarına kaptırırız. Biz ise bu üstünlüğümüzü başkalarına kaptırmak istemiyoruz.
Bakan Yıldırım konuşmasının ardından Aslan Sivri'nin çocuklarına, Medyılmaz tersanesinin yöneticilerini plaket verirken, Batı Karadeniz Deniz Ticaret Odası Başkanı İrfan Erdem'den de plaket aldı ve daha sonra Gülüç Belediyesi'ni ziyaret etti.