Alaplı Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Rafet Yılmaz, Organik bal üretimi İlçeye ekonomik girdi sağlıyor dedi.
Yılmaz,  yaptığı açıklamada, Alaplı arı yetiştiriciliği her geçen gün arttığını belirterek, İlçe genelinde 7 bin 500 civarında arı kovanı olduğunu söyledi. Arıcılığın bir meslek haline geldiğini ifade eden Yılmaz, Bölgemizde arıcılık son 3 yıl içinde yoğun bir şekilde yapılmakta, şu an itibariyle 7 bin 500 civarından İlçe Tarım Müdürlüğüne kayıtlı arı kovanı var.
1 kovandan ortalama yıllara vurduğumuzda 10 -15 kilo bal alınıyor. Bununda yıla vurduğumuzda 10-15 ton civarında yıllık bal üretimi yapılıyor. Üretimin büyük bir çoğunluğu orman gülünden üretilen acı bal, onun peşinden kestane, daha sonra ıhlamur ağırlıklı özelliği olan balımız geliyor. Arıcıların şehir merkezlerinden uzakta daha sağlıklı şartlarda bal üretimi yapabilmeleri için mayıs'ın başlarında orman işletmesinden izin alarak ormana çıkarak belirli yerlere yerleşirler. Temmuzun sonuna doğru hasatlarını alarak evlerine geri dönerler.  Bu her yıl tekrarlanır. 2012 yılı bal üretimi acısından çok verimli geçtiğini düşünüyorum. Bal üretimi ile ilgi bu gün birçok aile evinin geçimini sağlıyor. Buda İlçemize ekonomik anlamda önemli bir girdi sağlıyor. Bal üreticileri İlçemiz için önemli bir uğraş veriyor dedi.