Alaplı ve Gümeli Arıcılar Birliği Başkanı Hüseyin Tosun, bu yıl  bal rekoltesi zirai ilaçların ve sanayi gübrelerin fazla kullanılmasından dolayı düşük olduğunu bildirdi.
Tosun, gazetecilere yaptığı açıklamada, 4 yıldır organik bal yetiştiriciliği ile ilgili Ziraat Odası ile birlikte ortak çalışma yürüterek organik bölgeler oluşturduklarını söyledi.
Gecen yıl kovan başına 20 kilo olan bal üretimi bu yıl 15 kiloya düştüğünü ifade eden Tosun, şunları söyledi;
 

"Alaplı bir tarım bölgesidir. Yoğun olarak fındık ve bal üretimi yapılmakta olup arıcılılığa çok elverişli bir bölgedir. Ancak zirai ilaçların ve sanayi gübrelerin fazla kullanılması arılara zarar vermektedir. Yaklaşık 4 yıldır Alaplı ziraat Odası ile birlikte organik fındığı geliştirmek için organik bölgeler oluşturmaya çalışıyoruz. Ayrıca buralarda doğal ve tabi bal üretmek için arıcılarımızı bu bölgelere yönlendirmeye çalışıyoruz. 2013 yılında bal rekoltesi düşük seviyede olup gecen yıl kovan başına 20 kilo olan bal üretimi bu yıl 15 kiloya düşmüştür. Bölgemize has ıhlamur ve kestane balı daha çok üretimi gerçekleşmiştir. Gümeli Beldemizde organik bal üretimi ile ilgi Tarım Bakanlığına 500 kovan için başvuruda bulunduk. Amacımız fındıktan sonra 2. geçim kaynağı olan bal üretimini İlçemizde daha çok yaygınlaştırmaktır. Bununla ilgili çalışmalarımız devam edecektir.”