Alaplı Gümeli Beldesinde Türk Patent Enstitüsü tarafından Marka Tescil Belgesi verilen Gümeli Balı için düzenlenen tanıtım toplantısına; CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Gümeli Belediye Başkanı Ahmet Saydam, İlçe Emniyet Müdürü Erkan Tektaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Taşıran, CHP İlçe Başkanı Mehmet Altay, TSO Başkanı Rafet Kılıç, Meclis Başkanı Şenol Usaç, Oda Sekteri Taner Arslan, Gümeli Belediye Meclis Üyeleri, Ziraat Odası Başkanı Şeref Türkoğlu, Güvenlik Güçlerini Destekleme Derneği Başkanı Hikmet Ulukaya, Kdz. Ereğli Kent Konseyi Başkanı Muhabbet Tezel, Alaplı ve Gümeli Arıcılar Derneği Başkanı Hüseyin Tosun, Yönetim Kurulu Üyeleri, Anadolu Ekolojik Ürünler Kontrol ve Sertifikasyon Limited Şirketi Müdürü Dr. Namık Kirazlar ve arıcılar katıldı.
Toplantıda konuşma yapan , Alaplı ve Gümeli Arıcılar Derneği Başkanı Hüseyin Tosun, 25 Temmuz 2003 tarihinde kurdukları Alaplı ve Gümeli Arıcılar Derneği ile Gümeli ve Alaplı'da arıcılığın yaygınlaştırılması noktasında çalışmalar yaptıklarını kaydetti. Bal üreticilerin kaliteli bal üretmeleri ve tüketicilerinde daha iyi ve kaliteli bal yemeleri noktasında bu derneği kurduklarını belirten Tosun,  girişimlerimiz ve çalışmalarımız sayesinde Gümeli Balını Marka haline getirmek noktasında büyük aşama kaydettiklerini ve Türk Patent Enstitüsü tarafından Marka Tescil Belgesini aldıklarını kaydetti. 2009 yılının arıcılar açısından verimli geçmesini beklediklerini ifade eden Tosun," Derneğimize ve çalışmalarımıza destek veren herkese
teşekkür ediyorum" dedi.
Anadolu Ekolojik Ürünler Kontrol ve Sertifikasyon Limited Şirketi Müdürü Dr. Namık Kirazlar'da konuşmasında Bölgenin Organik Bal ve Organik Fındık için en ideal bir yer olduğunu belirterek  bu bölgede organik tarımın yaygın hale gelmesi için çalışmalar yapacaklarını kaydetti.
Alaplı Ziraat Odası Başkanı Şeref Türkoğlu'da konuşmasında İlçede Organik tarımın yaygınlaştırılması için oda olarak çalışmalar yaptıklarını ve bu çerçevede 410 üreticinin Organik Fındık Üretimi için odaya kayıt yaptırdığını belirtti. Bölgenin organik tarıma oldukça elverişli olduğunu belirten Türkoğlu, bu yönde çitçilerin bilgilendirmeleri için  toplantılar düzenleyeceklerini belirtti. 
Toplantıda  ayrıca Alaplı ve Gümeli Arıcılar Derneği Başkanı Hüseyin Tosun  CHP Milletvekili Ali İhsan Köktürk ile birlikte bir arı kovanından bal alarak katılımcılara  Gümeli Balı takdim ettiler.