Balcı Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı iş adamı Yüksel Balcı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

İş adamı Yüksel Balcı mesajında düşüncelerini şu şekilde ifade etti:

“89 yıl önce bugün Türk Milleti’nin iradesini temsil eden Türkiye Büyük Millet Meclisi açıldı ve bu yüce meclis çok zor şartlar altında bağımsızlık mücadelesi vererek büyük Atatürk önderliğinde cumhuriyetimizi kurdu. Bu vesile ile hem yüce meclisimizin kuruluşunun 89. yıldönümünü hem de büyük önder Atatürk’ün Türk çocuklarına ve tüm dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum.

 Sevgili çocuklar, sizlere duyduğu sarsılmaz güveni ‘Ey yükselen yeni nesil! İstikbal sizsiniz. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak sizsiniz.’ sözü ile dile getiren büyük önder Atatürk’ün sizlere armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, dünyada çocuklara armağan edilen tek evrensel bayramdır.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kurulduğu bugünün, ‘Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir’ ilkesinin ve tam bağımsızlık bilincinin genç kuşaklara aktarılması açısından bayram olarak çocuklara armağan edilmesinin anlam ve önemi çok büyüktür. Sizler, Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceği ve aydınlık yarınlarısınız. Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm milletimizin siz çocuklarımıza duyduğu bu güven ve inanca layık olmak da sizlerin en birinci göreviniz olmalıdır. Sizler, hiç durmadan çalışacak ve Türkiye Cumhuriyeti’ni büyük Atatürk’ün hedef gösterdiği çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkaracaksınız. Bu uğurda yapacağınız çalışmalarda sizlere çok güveniyor, bu duygu ve düşüncelerle Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını’zı kutluyor, sevgilerimi ve saygılarımı sunuyorum.”