Cumhuriyet Halk Partisi Kdz.Ereğli İlçe Kongresi Anatorya Düğün Salonunda yoğun katılım ile gerçekleştiriliyor. Milletvekilleri, belediye başkanları, siyasi parti il ve ilçe yöneticileri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve çok sayıda partilinin katılım ile gerçekleştirilen kongrede zaman zaman sert tartışmalar yaşandı.

CHP Ereğli İlçe Başkanı Yaşar Balcı ve ekibinin göreve gelmesinin ardından yaptığı çalışmalar sinevizyon eşliğinde anlatıldı.

Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık kongrede yaptığı açıklamasında, tersaneler bölgesi, HEMA Kömür İşletmeleri'nde yaşanan işçi problemleri, Erdemir'in maaşlarda yaptığı kesintiler gibi önemli sorunlar bulunduğunu, muhalefet partisinin bu süreçte hiçbir eylem yapmadığını belirterek yaşanan süreç ile ilgili bilgiler verdi ve CHP İlçe Yönetiminin yetersiz kaldığını söyledi. Posbıyık'ın konuşmalarına bir kaç partili sözle karşılık verdi.

Milletvekillerinin Ankara'da görevlerini yapmaları gerektiğini CHP'nin iki milletvekilinin delegeleri tek tek arayarak mevcut başkana oy istediğini söyledi. Divan Başkanlığını yapan Bursa Milletvekili Abdullah Özer, Posbıyık'ın sert konuşmasına, "Biraz daha toparlayıcı ve uzlaştırıcı olalım kongremiz güzel gidiyor, kişiselleştirmeyelim" sözleri ile müdahale etti.

CHP İl Genel Meclis Üyesi Ali Tarakçı'da salonda dağıtılan, "Güneri'ye Tarakçı'dan delikanlı sözü" başlıklı gazete ve önceki gün bazı internet sitelerinde çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirterek, "Ben siyasete Yaşar Balcı ile girdim onun ile devam edeceğim" dedi.

CHP protokolünde sessizliğin hakim olduğu gözlenirken partililere öğlen arasında döner-ekmek ayran dağıtıldı. Katılımcılar arasında CHP Alaplı İlçe Başkanı Mehmet Altay'ın isminin geçmemesine bazı partililer tepki gösterdi. Daha sonra Altay'ın da kongreye katıldığı partililere duyuruldu.

CHP Zonguldak Gençlik Kolarından bir kişinin söz alıp İl Başkanı Osman Yayla'ya övücü sözler söylemesine Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık tepki gösterdi. Ereğli'de genç yok mu, İl Başkanını başka yerde öv" sözlerinin ardından diğer partililerde tepki gösterince ufak itiş kakış yaşandı. Başkan Posbıyık olaya tepki göstermesinin ardından ayağa kalkarak protokolü terk etmek istedi. Ayağa kalkan Bakan Posbıyık'ı bir delegeli itince Posbıyık da delegeyi itti. Ardından Başkan Posbıyık'ın koruması araya girerken ortam bir anda gerildi. Posbıyık, salonu terk ederken bazı partili üyelerde delegelerle tartıştı. Divan Başkanlığı'na seçilen Bursa Milletvekili Abdullah Özer de tüm uğraşlara rağmen gerginliği
yatıştıramadı. Zonguldak Milletvekilleri Ali Koçal ve Ali İhsan Köktürk'ün arkasında yaşanan olaya yine milletvekilleri müdahale etti. Bazı partililer de olaya tepki gösterdi, gerginlik uzun uğraşlar sonrasında yatıştırıldı. Gerginliğin yatışmasının ardından Başkan Posbıyık tekrar salona girerek milletvekillerinin yanındaki yerine oturdu. Ortamın yine gerginleşmesinin ardından Milletvekili Ali Koçal da Başkan Posbıyık ve Milletvekili Ali İhsan Köktürk'ü alarak salondan çıkarttı. Kongrede CHP Ereğli Gençlik Kolları tarafından pankart hazırlandı. Ancak Pankartta "M" harfinin unutulması ortaya ilginç bir görüntü çıktı. Cumhuriyet Halk Partisi yerine "Cuhuriyet Halk Partisi" yazılması bazı partililerin tepkisine neden oldu.

CHP Ereğli İlçe Başkanlığına aday olan Yaşar Balcı ve Engin Güner sıra ile konuştu. Şuanda oylama yapılıyor.

Oylama tamamlandı ve sandıklar açıldı sayım başladı. Partililerin merakla beklediği ilk sonuçlarda Balcı 80, Güner 45 sayım devam ediyor.

VE SONUÇLAR YAŞAR BALCI 186, ENGİN GÜNER 159, BOŞ 2.

 

CHP Kdz.Ereğli İlçe Örgütünün düzenlediği kongreye katılım oldukça yüksekti.

İl Genel Meclis Üyesi Ali Tarakçı'nın, "Siyasete Balcı ile başladım Balcı ile devam ediyorum" sözlerine aday Engin Güner'e destek veren grup "Tarakçı'dan Güner'e delikanlı sözü" başlığının bulunduğu gazete ile eleştirirken karşılıklı atışmalar yaşandı.

Posbıyık'ın sert konuşmasında kendisine yapılan hakaretlere de yanıt verdi.