* CHP Kdz. Ereğli ilçe örgütünün 15 Nisan'da yapılacak olan ilçe kongresi öncesinde basın toplantısı ile adaylığını ilk açıklayan önceki Başkanı Yaşar Balcı oldu.

İlçe binasında basın toplantısı düzenleyen Balcı'ya, yönetim kurulu üyelerinin dışında, İl Genel meclis üyeleri Kenan Gündoğdu ve Ali Tarakçı'nın dışında, Kdz. Ereğli Belediyesi'nin meclis üyelerinden Halil Bozkuş, Hasan Pınarcık ve Abdülkadir Sözer'de destek verdi.

Çaycuma'da yaşanan köprü yıkılması olayında yaşamını yitirenler ile Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal'ın annesinin vefatı nedeniyle başsağlığı dileklerini ifade ederek basın toplantısına başlayan Yaşar Balcı, CHP'de kurucu ilçe sekreterliğe göreviyle başladığı siyasi yaşamında parti kültürü ile yüklenen görev ve sorumluluklara vurgu yaptı.

Balcı, milletvekili adaylığı için 15 ay önce görevinden ayrıldığını ve bu süreç içinde de verilen görevleri sade bir üye olarak kabul edip katkı verdiğini ve bu dönemde siyasi çalışmalarını daha objektif değerlendirme fırsatı bulduğunu da söyledi.

Partililerin ve kamuoyunun ilçe başkanı olmasını beklediği Harun Günönü'nün aday olmayacağını açıklamasında, delegelerin sözcüsü olarak kendisinin sorumluluğu alma noktasına itildiğini de belirten Yaşar Balcı sözlerini şöyle sürdürdü:

'Bu sorumluluğa ilişkin değerlendirmeler yapmakta iken son olarak mevcut ilçe başkanı, dostum arkadaşım Hayrettin Kartal da aday olamayacağını iki gün önce basın toplantısı düzenleyerek kamuoyuna ve partililerimize ilan etmesi, partililerimiz ve delelegelerimizin üzerimdeki baskısını daha yoğun hissetmeme neden oldu.

CHP kültürünün bana yüklediği görev ve sorumluluk bilinci ile karşınızdayım. Sosyal demokraside ve CHP'de görevin verileceğini ve görevden kaçılmayacağını çok iyi bilen bir kişiyim.

Kamuoyunda dillendirilen CHP'de ilçe başkan adayı yok' söyleminin per partili gibi beni de rahatsız ettiği bugünkü konumda CHP bayrağını her noktada ve en yüksekte dalgalandırmak için, aynı heyecanla, aynı şevkle tekrar partimizin ilçe başkanlığına adayım.'

Yaşar Balcı, bundan sonraki süreçle ilgili olarak da, 'kavga etmek iç in yola çıkmadık. Kavgamız sadece AKP ile olacaktır. Ülkenin içinde bulunduğu süreçte CHP'nin kendisiyle kavga etme lüksü yok' dedi.

Balcı, Hayrettin Kartal'ın adaylığı konusunda ise sabah saatlerinde partiye geldiğini  ve yapmak istediği basın toplantısı ile ilgili olarak üyelere haber verilmesi konusunda isteğini ilettiğini belirterek 'bana adayım, aday olacağım demedi' sözleriyle gelişmelerle ilgili bilgisinin bulunmadığını kaydetti.