Kdz. Ereğli CHP İlçe Başkanı Yaşar Balcı, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle bir açıklama yaptı.

Balcı, ?Aydınlığın simgesi, öğretmenlerimizin, mesleklerinin saygınlığına yaraşır, çağdaş yaşam olanaklarına kavuşturulması, Cumhuriyet  döneminin ilk yıllarındaki gibi  bir devlet anlayışı olmalıdır? dedi.

Yapılan açıklama şu şekilde:

''Cumhuriyet öğretmenleri, laikliğin, akılcılığın, demokrasi ve düşünce özgürlüğünün, Cumhuriyet Türkiye?sinin aydınlanma devrimiyle elde ettiği kazanımların ışığında   çocuklarımızı ve  gençlerimizi  aydınlatan,  Ülkenin her köşesinde büyük bir yurt sevgisiyle görev yapan, sınırsız sevgi ve gönül borcu duymak zorunda olduğumuz bu güzel yurdun onurlu insanlarıdır.

Türkiye Cumhuriyeti'nin  ?Öğretim Birliği Yasası " temelinde öğretmenlerimiz, okullarımız ,ayrıştırılmamalı.

Aydınlığın simgesi, öğretmenlerimizin, mesleklerinin saygınlığına yaraşır, çağdaş yaşam olanaklarına kavuşturulması, Cumhuriyet  döneminin ilk yıllarındaki gibi  bir devlet anlayışı olmalıdır.

Çünkü: yeni kuşakları çağın gerektirdiği bilgi ve donanımla geleceğe hazırlamak için tüm güçlüklere göğüs gererek çaba gösteren , Başöğretmen Atatürk'ün yol göstericiliğinde yılmadan ve yorulmadan çalışan, çağdaş düşüncenin öncüsü, aydınlığın simgesi, Cumhuriyet değerlerinin savunucusu tüm öğretmenlerimiz

bu ülkenin mühendislerini,esnafını,tüccarını,doktorunu,ve siyasetçisini yetiştiren en saygın ,en yüce değeridir.

Bu duygularla  tüm  öğretmenlerimizin 24 Kasım öğretmenler gününü kutluyoruz.?