CHP Ereğli İlçe Başkanı Yaşar Balcı, Önder?e yaptığı açıklamasında CHP Ereğli İlçe Başkanlığında önceki gün gerçekleşen olayları ve Alaplı CHP İlçe Başkanlığının üye listelerinin asılması ile ilgili beyanatlarını değerlendirdi.

?Herkes kendi sorumlu olduğu yerin başarısı için uğraşsın? diyen Balcı, Ereğli?de üye listelerinin gösterilmesi ile ilgili herhangi bir sıkıntı yaşanmadığına işaret etti.

Balcı açıklamasında, ?Herkes işine baksın. Kendi sorumlu olduğu ilçelerin başarısı için uğraşsın. Herkes kendi sorumlu olduğu sorumlulukları bilerek yerine getirmeli. Görmeden kulaktan dolma, kendi gözleriyle görmeden aynı ailenin bireyleri arasında çatışma yaratacak beyanlardan kaçınmak gerekiyor. Kaldı ki genelgeye uyulmasını hatırlatılan konumda biz Pazar günü dahi açıktık. Kendileri hangi durumdaydı. Askı süresince partinin açık olması gerekir. Genelge doğrultusunda üyelerimiz ile herhangi bir sorunumuz yok, tüm üyelerimize mesaj çekip bildirdik. CHP Kültüründen gelen yöneticilerin kendi aile içerisinden olan varsa eksiklikleri kamuoyu ile paylaşılması CHP geleneklerine yakışmaz. Varsa eksiğimiz telefon açarak iletişim kurabilecek şekilde insanlarız? dedi.