CHP’den Zonguldak Milletvekili adayı gösterilmeyen Yaşar Balcı, mevcut listenin Kdz.Ereğli'yi memnun eden bir liste olmadığını söyledi. Ereğli'nin hakkının yendiğini ifade eden Balcı, "Haberal'ı biz köylüye nasıl anlatacağız?" diye sordu.

 

Cumhuriyet Halk Partisi’nde Zonguldak milletvekili adaylarının açıklanmasının ardından partinin aday adaylarından Yaşar Balcı ilk değerlendirmesini yaptı. Listenin hangi mantıkla yapıldığını anlamadığını söyleyen Balcı, “Bizim hedefimiz Zonguldak’ta 3’ü geçip en az 4 milletvekili çıkartmaktı. Hep bunu söyledik bugüne kadar. Ama mevcut listeyle bunu başarabilir miyiz, bilemiyorum. Ali Uzun’un konumu önemli. Ali Uzun’un Haberal ile ilişkisini, herkes biliyor. Bunu beklemek gerekiyor” dedi.

Neriman Posbıyık’ın adaylığı ile ilgili soruya da yanıt veren Balcı, “Neriman hanım 3. sırada yer almış. Öncelikle hayırlı olmasını diliyorum. Daha önce basına yansıyan açıklamaları var. Ereğli’nin hakkının hep 2. sıra olduğunu söyledi. Biz de hep bunları söyledik. Şimdi üçüncü sıra verildi. Ne yapacak, hep birlikte bakıyoruz.” dedi.

 

EREĞLİ’Yİ ÜZDÜ

Balcı ayrıca Ergenekon sanığı Mehmet Haberal’ın Zonguldak’tan 1. sıradan aday olmasının sıkıntı doğuracağını ifade ederek “Mehmet Haberal’ın durumu ortada. 1. sıra adayımız. Biz bu durumu halkımıza nasıl anlatacağız, köylümüze nasıl anlatacağız? Genel Merkezimiz kendisini hangi gerekçelerle aday yaptı? Bunları değerlendirmek gerekir.” diye konuştu. Balcı ayrıca mevcut aday listesinin Ereğli’nin beklediği bir liste olmadığını dile getirerek şunları söyledi: “Bu liste Ereğli’yi üzdü. Ereğli’yi memnun etmedi. Biz kişilere bakmıyoruz. Ancak halkımız bu listeyi nasıl değerlendirecek, kabul görecek mi? Önemli olan budur. Biz doğma büyüme CHP’liyiz. Listede yer almadım diye küsme gibi bir düşüncemiz olamaz. Her ne şartta olursa olsun ben ve arkadaşlarım CHP’nin başarılı olması için var gücümüzle çalışacağız.”