Balcı Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Balcı, 15 Ekim Cuma günü Kdz.Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay ve İlçe Emniyet Müdürü Erkan Tektaş’ı makamlarında ziyaret etti.

 Bölgenin öncü sanayi kuruluşlarından biri olma hedefinde emin adımlarla ilerleyen ve Fixkim’in Kayseri’deki tesisinin de üretime başlamasıyla Doğu Anadolu’dan Güneydoğu Anadolu’ya kadar uzanan çok geniş bir yelpazede bayilik çalışmalarına hız veren Balcı Şirketler Grubu’nun Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Balcı’nın ziyaret programı saat 14.00’te başladı.

Kdz.Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay’ı makamında ziyaret ederek, bir süre öncesinde görevine başlayan Kaymakam Çay’a başarı dileyen hem de kayınvalidesinin vefatı dolayısıyla başsağlığı dileklerini ileten Balcı, Kdz. Ereğli ve çevresinin sosyal ve ekonomik durumu ile ilgili görüş alışverişinde bulundu.

Kaymakam Çay’ın Yozgatlı olması ve 1992-1996 yılları arasında o dönem profesyonel ligde mücadele eden Ereğli Belediyespor’un Yozgatspor ile sık sık karşı karşıya geldikleri gerçeğinden hareketle spor üzerine başlayan sohbette, kent bürokrasisi ile ilgili yorumlarda bulunan Yüksel Balcı, Kdz.Ereğli’nin kentte görev yapan bürokratların, çalışkan ve özverili insanlar olmalarından dolayı şanslı bir şehir olduğunu ifade etti. Önceki Kaymakam Osman Ekşi’nin de Ereğli için önemli hizmetler gerçekleştirdiğini kaydeden Balcı, Türkiye genelindeki yatırım ve atılım hamleleriyle dikkat çeken Fixkim ile ilgili ayrıntılı bilgiler verdi. Şirket olarak Ereğli’nin Çayırlı Köyü’nde yaptırdıkları ilköğretim okulu inşaatının mevcut durumuna değinen Balcı, 2009 yılı başlarında başlayan ekonomik kriz ve okulun zemin inşaatı ile ilgili süren yedi aylık bir bürokratik işlemden dolayı ara verilen inşaatın iki ay önce yeniden başladığına dikkati çekerek, okulun en kısa süre içinde bitirilebilmesi yönünde gayret içinde olacaklarını söyledi. Gerçekleştirilen ziyaretin bir bölümünde Kdz.Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar’ın da katıldığı sohbette gerek Balcı gerekse de Akpınar’dan yapımı devam eden okul inşaatı hakkında bilgi alan Kaymakam Çay, böyle bir yatırımı bölgeye kazandırarak hayırsever işadamı kimliğini de ortaya koyan Balcı’ya Ereğli halkı adına teşekkür etti ve yakın bir zaman sonra Yüksel Balcı ile birlikte Çayırlı’daki inşaatı yerinde incelemek için köye gitmeyi teklif etti.

Ziyaretin ilerleyen dakikalarında konuyu Ereğli ekonomisine getiren Kdz.Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, son günlerde ilçe ekonomisinde küçük de olsa bir canlanmanın ve piyasalarda bir hareketliliğin yaşandığına işaret ederken, Yüksel Balcı da yaptığı değerlendirmede, Erdemir’de çalışan işçilerin maaşlarının eski düzeylerine dönmesinin bu canlanmada etkili olduğunu söyledi. Ülke olarak da Türkiye’nin son yıllarda büyük ilerlemeler kat ettiğine işaret eden Balcı bu iddiasını da bir örnekle destekleyerek, geçtiğimiz yıllarda bir İngiltere ziyaretinde, havaalanındaki döviz ofisinde Türk Lirası işaretini gördüğünü, bunun bile ülke ekonomisinin elde ettiği yükseliş ivmesinin bir göstergesi olduğuna işaret etti.

Balcı Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Balcı daha sonra Kdz.Ereğli İlçe Emniyet Müdürü Erkan Tektaş’ı ziyaret etti. Alaplı İlçe Emniyet Müdürlüğü görevi sonrasında Ereğli’deki görevine atanan Tektaş’a uzun süredir ziyaret gerçekleştirme arzusu taşıdığını belirten Balcı kendisine başarılar diledi. Ziyaretin gerçekleştirildiği saatte, bir tüccarın Ereğli Emniyet Müdürlüğü’nü telefonla arayarak intihar edeceğini söylemesi ve telefon görüşmesi sırasında silah sesi duyulması üzerine olayla da yakından ilgilenen Emniyet Müdürü Tektaş, özellikle son zamanlarda intihar olaylarının sebepleri ile ilgili yapılan araştırmalar hakkında da bilgiler verdi ve bazı örnekler sundu. Yaşanan ekonomik sorunlar ve o sorunların yarattığı buhranların intihar olaylarının artmasına büyük etken olduğunu belirten Tektaş, Ereğli genelinde de teşkilatlarını ilgilendiren en temel sıkıntının personel sayısı olduğunu, her şeye rağmen 172 personel ile emniyet tedbirlerinin alınması noktasında ellerinden gelen çabayı gösterdiklerini söyledi.

Balcı da konuşmasında, yaşanan her sosyal etkinlik ve asayiş olayında emniyetin gösterdiği çalışmaları takdirle karşıladığını kaydetti ve özverili çalışmalarından dolayı Tektaş’ın şahsında tüm emniyet personelini kutladı.