Kdz.Ereğli’de geçtiğimiz yerel seçimlerde Ak Parti’den Kdz.Ereğli Belediye Başkanı adayı olan Yüksel Balcı’ ya ait Uzun Mehmet Mahallesindeki villanın ruhsatsız olduğu gerekçesi ile duvarı ve havuzu için aldığı yıkım kararı uygulandı. Polislerinde hazır bulunduğu yıkım sırasında bahçedeki ekipler Doberman cinsi köpeği uyuşturucu iğne ile sakinleştirildi.

 

Kdz. Ereğli’ye bağlı Uzunmehmet Mahallesi Hasan Kahya Caddesi üzerinde Ak Parti Kdz.Ereğli Belediye Başkan adayı ve işadamı Yüksel Balcı’ya ait olan villanın ruhsatsız ve imar yolu üzerine yapılan havuz ve istinat duvarının yıkımı için Belediye ekipleri söz konusu adrese geldi. Yıkım için hazırlıklara başlayan ekipler, evin bahçesinde sürpriz bir konuk ile karşı karşıya geldi. Villanın bahçesinde bağlı olmayan doberman cinsi köpeği gören yıkım ekipleri, olayı Veteriner İşleri Müdürlüğüne bildirdi. Veteriner işleri müdürlüğü ekiplerinin gelmesi beklenirken, hiçbir görevli yıkımı yapılacak olan havuzun çizimi için evin bahçesine giremedi. Yıkım için önlem almak amacı ile adreste bulunan Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri de durumu üstlerine bildirdi. Veteriner işleri müdürlüğüne bağlı ekipleri, Yüksel Balcı’ya ait olan villanın bahçesinde bulunan köpeği etkisiz hale getirmek için uyuşturucu iğne kullandı. İsabetli yapılan atışın ardından kaçan köpeği yakalamak için bahçeye giren görevliler köpeği aramaya başladı. Bahçenin arka kısmında yerde yatan köpeğin uyuşturucunun etkisi altında olduğu düşünülerek tasma ile yakalanmak istedi. Ancak köpeğin uyuşturucu iğneden fazla etkilenmediği anlaşılınca ekipler geri çekildi. İkinci iğnenin atılmasının ardından köpeğin kontrol altına alınması ile yıkım başladı.

 

VERİLEN BİLGİ

Kdz. Ereğli Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğünden verilen bilgiye göre, 2003 yılında alınan ruhsat işle yapılan villanın, havuz ve istinat duvarının daha sonra yapıldığı, yapılan havuz ve istinat duvarının imar yolundan geçmesi nedeni ile yıkım kararının çıktığı, yıkım kararını Yüksel Balcı’ya bildirilmesinin ardından verilen 10 günlük süre sonrasında yıkım gerçekleşmediği nedeni ile belediye tarafından yıkım kararının uygulandığı belirtildi.