*Ahmet Kurubacak isimli CHP üyesi bir vatandaş; bir internet sitesinde kendisiyle ilgili yapılan yorumun CHP ilçe Başkanı Yaşar Balcı'ya ait aboneden yapıldığının tespit edilmesi üzerine, Balcı hakkında 20 bin TL'lik manevi tazminat davası açtı.

*Kurubacak; Yaşar Balcı'nın gazetemize gönderdiği ve 14 Aralık 2009 tarihinde yayımlanan "tekzip metni"nde yine kendisi hakkında "disiplinsiz hareketleri gerekçesi ile İl Yönetim Kurulu'nca disiplin kuruluna sevk edilen bir kişi" ifadelerine de yalanlayarak "Partimizin Yüksek Disiplin Kurulu kararı Ocak 2009 tarihinde alınmış ve bu kararda "ceza verilmesine yer olmadığına" ifadesi vardır. Bu söylediği de doğru değildir" dedi.

CHP'de Kdz. Ereğli ilçe Başkanı Yaşar Balcı ile "40 yıllık partili" Ahmet Kurubacak arasında sanal ortamdaki bir hakaret nedeniyle başlayan sürtüşme devam ediyor.
Kdz. Ereğli'de şu anda günlük olarak yayımlanan bir yerel gazetenin internet sitesinde Ahmet Kurubacak'ın Erdemir'den hırsızlık nedeniyle atıldığına dönük yorum üzerine, Kurubacak tarafından başlatılan soruşturma sonucunda, bu yorumun yapıldığı abonenin CHP ilçe Başkanı Yaşar Balcı olduğunun savcılık tarafından tespit edilmesi üzerine, Ahmet Kurubacak 20 bin TL'lik tazminat davası açtı.
Ahmet Kurubacak; 14 Aralık 2009 tarihi itibariyle Kdz. Ereğli Adliyesi'ne başvurarak Yaşar Balcı'nın kendisine iftira attığı ve kamuoyunun gözünde küçük
düşürdüğü iddiasıyla hakkını yargıda arayacak. Yaşar Balcı'nın gazetemize noter aracılığı ile ve üzerine de "tekzip metni" yazarak gönderdiği cevap ve düzeltme yazısında, "disiplinsiz hareketleri gerekçesi ile İl Yönetim Kurulu'nca disiplin kuruluna sevk edilen bir kişi" ifadelerini kullandığını belirten Ahmet Kurubacak "Partimizin Yüksek Disiplin Kurulu kararı Ocak 2009 tarihinde alınmış ve bu kararda "ceza verilmesine yer olmadığına" ifadesi vardır. Yani, 2009 yılının ilk ayında Yüksek Disiplin Kurulu'nun aldığı kararı görmezden gelerek, yıl sonunda ve sizin gazeteye yaptığı açıklamada sanki yeni bir olay varmış ve ben ceza alabilirim gibi ima vermektedir. Bu doğru bir ifade değildir" sözleriyle görüşlerini açıkladı.