CHP Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Yaşar Balcı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın CHP’nin 2. Genel Başkanı İsmet İnönü’yü Hitler’e benzetmesini eleştiren açıklamasında “Bir başbakana yakışmayan, düzeysiz, ruh hali bozulmuş bir insanın söyleyebileceği bir sözdür” dedi.

Yapılan açıklama şu şekilde:

“Başbakan Erdoğan’ın, Türkiye Cumhuriyeti’nin 2. inci Cumhurbaşkanı, Kurtuluş Savaşının Batı Cephesi Komutanı, Lozan Kahramanı, CHP’nin 2.inci Genel Başkanı İsmet İNÖNܒyü Hitler’ e benzetmesi, bir başbakana yakışmayan, düzeysiz, ruh hali bozulmuş bir insanın söyleyebileceği bir sözdür.

Başbakan bu sözleriyle Dünya ve Türkiye Cumhuriyeti tarihinden ne kadar haberdar olduğunu da ortaya koymaktadır.

Hitler, insanlığın gördüğü en kanlı savaşı başlatarak 50 milyon insanın ölmesine, milyonlarca insanın sakat kalmasına, neden olmuş işkencelerde, gaz odalarında soykırım yaparak en büyük insanlık suçunu işlemiş bir diktatördür.

Kurtuluş Savaşı Kahramanı, Atatürk’ ün en yakın silah arkadaşı İsmet İNÖNÜ ise Türkiye sınırlarına dayanan faşist nazi sürülerinin tüm baskı ve tehditlerine rağmen, ülkemizi bu kanlı savaşa sokmayan büyük bir liderdir.

CHP Kdz. Ereğli İlçe örgütü olarak Başbakanı bu sözler nedeniyle şiddetle kınıyor ve Türk halkından özür dilemeye çağırıyoruz.”