CHP Kdz. Ereğli ilçe Başkanı Yaşar Balcı'dan "Balcı'ya yakışmadı" başlıklı haberimize tekzip!

*CHP üyesi Ahmet Kurubacak hakkında bir internet sitesine çeşitli ithamlarda bulunan kişinin bilgisayar İp numarasının Yaşar Balcı'ya ait olduğuna dair tespitli iddiasıyla ilgili başlayan polemikte; "Balcı'ya yakışmadı" haberimize noterden tekzip gönderen Balcı "suçlayıcı bir haber yapmanın suç olduğunu" hatırlattı.

*Noter aracılığı ile gönderdiği metni "cevap ve düzeltme" yerine "tekzip metni" ifadesi ile gönderen Balcı,   Basın Kanunu'nun 14. Maddesindeki "Düzeltme ve cevapta, buna neden olan eser belirtilir. Düzeltme ve cevap, ilgili yazıdan uzun olamaz" vurgusunu göz ardı ederek,  haberi-mizin iki  katından daha fazla bir tekzip (!) metni yolladı. 

*Parti binasında ve  işyerinde bir çok bilgisayar bulunmasına rağmen, mesai saatlerinde eve gidip yorum yapmayacağını söyleyen Balcı, Kurubacak hakkında da "üstelik de disiplinsiz hareketleri gerekçesi ile İl Yönetim Kurulu'nca disiplin kuruluna sevk edilen bir kişi" ifadesini kullandı.

*Balcı'nın tekzip (doğrusu cevap ve düzeltme olacaktır) metninde, "Teknolojinin günümüzde geldiği nokta da kablosuz bağlantı çerçevesinde yapılabilecekleri de değerlendirdiğimizde söz konusu mesajların hangi bilgisayar ile gönderildiği tespit olunduğunda ve soruşturma tamamlandığında tüm gerçekler ortaya çıkacaktır" ifadeleri de yer aldı.

CHP Kdz. Ereğli ilçe Başkanı Yaşar Balcı, normal yollarla çok rahatlıkla yapabileceği ve gazetemiz sayfalarında istediği gibi açıklamalarını yayınlatabileceği gerçeğine rağmen, "Balcı'ya yakışmadı" başlıklı haberimizle ilgili olarak Kdz. Ereğli 4. Noterliği'nden "tekzip metni" gönderdi.

***BALCI'NIN YANITI:

Balcı'nın Kdz. Ereğli 4. Noterliği'nden gönderdiği düzeltme yazısı aynen şöyle:

TEKZİP METNİ
Gazetenizin 05/12/2009 tarihli sayısının ilk sayfasında ' BALCI ' ya YAKIŞMADI ' başlıklı haberinizde gerçek dışı ifadelere yer verilmiştir.
Öncelikle henüz tamamlanan bir soruşturma bulunmamaktadır. Soruşturma sonunda tüm gerçekler ortaya çıkacaktır.
Yazınızda CHP Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Yaşar Balcı 'nın sanal ortamda Ahmet Kurubacak hakkında kişi hak ve özgürlüklerine saldıran yorumlar yaptığı tespit edildi şeklinde bir ifade bulunmakta ise tamamı Yeni Ufuk isimli gazete de yayımlanan İl Telekom Müdürlüğü 'nce  Kdz. Ereğli Cumhuriyet  Başsavcılığına gönderilen YAZIDA İP adreslerinin belirtilen saatlerde benim tarafımdan değil BENİM HESABIM ADINA KULLANILDIĞI ifade edilmektedir.
İLÇE BAŞKANLIĞI 'nı yaptığım parti binasında tüm üyelerimizin kullanabildiği bir bilgisayar bulunurken, büromda çok sayıda bilgisayar bulunurken neden mesai günü ve mesai saatleri içerisinde eve kadar gidip ,üstelik de disiplinsiz hareketleri gerekçesi ile İL Yönetim Kurulunca disiplin kuruluna sevk edilen bir kişi hakkında böyle bir mesajı bir kez daha vurgulayayım ki mesai günü ve mesai saatleri içinde evden neden göndermiş olacağımın akla ve mantığa uygun bir açıklamaya duyduğu ihtiyacı kamu oyunun takdirine bırakıyorum.
Tekrar ifade edeyim ki Cumhuriyet Başsavcılığında devam eden soruşturmada Telekom Müdürlüğünce bildirilen husus mesajların tarafımdan yazıldığı değil benim hesabım adına kullanılan internet bağlantısı ile gönderildiğidir. Teknolojinin günümüzde geldiği nokta da kablosuz bağlantı çerçevesinde yapabilecekleri de değerlendirdiğimizde söz konusu mesajların HANGİ

BİLGİSAYAR İLE GÖNDERİLDİĞİ TESPİT olunduğunda ve soruşturma tamamlandığında tüm gerçekler açığa çıkacaktır.
Devam etmekte olan bir soruşturmanın sadece bir bölümünü alarak kişileri suçlayıcı  bir haber yapmanın suç olduğunu da hatırlatarak yasal başvuru haklarım saklı kalmak kaydıyla iş bu tekzip metni çerçevesinde Basın Kanunu'nun 14. maddesinde düzenlenen sorumlu müdür hiçbir düzeltme ve ekleme yapmaksızın ,günlük süreli yayınlarda yazıyı aldığı tarihten itibaren en  geç üç gün içinde , diğer süreli yayınlarda yazıyı aldığı tarihten itibaren üç günden sonraki ilk nüshada , ilgili yayının yer aldığı sayfa ve sütunlarda ,aynı puntolarla ve aynı şekilde yayımlamak zorundadır." Hükmü gereği
Düzeltilmesini,aksi takdirde yasal yollara başvuracağımı ihtaren bildiririm. 

 

***KURUBACAK'IN GÖNDERDİĞİ VE DAHA ÖNCE TAMAMI YAYIMLANMAYAN AÇIKLAMA
Ahmet Kurubacak'ın
[email protected] e-posta adresimize 3 Aralık 2009 tarihinde gönderdiği yazılı açıklaması.
"Sayın basın mensupları ve Ereğli kamuoyu:
Yeni Ufuk Gazetesi'nin 26 Ağustos 2009 tarihli internet sitesinde yayınlanan "İşte O Mektup" adlı şikayet dilekçeme ait yorumlarda beni hırsızlıkla itham eden iddialar ileri sürülmüştü.
Akabinde olayın takip edilmesi ve yorumlarıyla beni hırsızlıkla suçlayan kişinin yani yorum sahibinin Cumhuriyet Başsavcılığı ile tespit edilmesini ve tarafıma bilgi verilmesini istemiştim.
40 yıllık CHP üyesi olarak Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan aldığım bilgi beni derinden yaralamıştır. Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan aldığım resmi evraka göre; beni hırsızlıkla itham eden kişi Kdz. Ereğli CHP ilçe Başkanı Yaşar Balcı'nın ta kendisidir.
İlgili belgeleri sayın basın mensuplarının bilgisine sunuyorum:
Şu an 64 yaşındayım. Yaşamımda hiçbir gün yüz kızartıcı suç işlemedim. 12 Eylül darbesinde politik eğilimim nedeniyle tutuklandım; Selimiye Cezaevi'ne kapatıldım.
Burada en büyük suçum emekçi haklarını savunmaktı. 1977 seçimlerinde CHP Türkiye Maden İş Sendikası'nın desteklenmesinde katkı verdim. İşçi sınıfının içinde olup bugün fabrikada çalışan insanların aldıkları kömürde, yediği yemekte evlerine gittikleri ulaşımda emeğim alın terim vardır.
CHP'nin 1973-1977 milletvekili seçimlerinde ekip olarak katkım var. Sayın Ruhi Cöbekoğlu'nun 12 Eylül öncesi ve sonrası Belediye Başkanı olması mücadelesi içinde bulundum. 12 Eylül sonrasının kimsenin CHP'liyim demeye çekindiği dönemlerde ben SODEP'in kuruluşunda bulundum. SHP'de görev yaptım, halen CHP üyesiyim.
Kendime göre demokrasi adına her şeyi yapmaya çalıştım. 12 Eylül'den evvel sınıf adına mücadele ettim. Şimdiki mücadelem demokrasi ve Cumhuriyet adına. Sana göre sınıf ile hukuku ve sınıf mücadelesini bu hükümet bitirmek üzere. Ama bene en fazla üzen olay Ağustos ayının sonlarına doğru beni internet sitelerine hırsız olarak yazan şahsın bugün CHP ilçe başkanı Yaşar Balcı olduğunu savcılık tarafından öğrenmiş bulunmaktayım.
Bu şahsı nerede hırsızlık yaptığımı, Erdemir'den hırsızlık nedeniyle mı ayrıldığımı ispata davet ediyorum. Bunu ispat edemezse onlar haysiyet ve şereften yoksun insanlardır. Sayın CHP ilçe başkanımı da parti olarak göreve davet ediyor, gereğinin yapılmasını arz ediyorum.
Tüm basın mensupları ve Ereğli kamuoyuna saygılarımla."


***ÖNDER'DE YAYIMLANAN HABER
Gazeteniz Önder'de yayımlanan BALCI'YA YAKIŞMADI başlıklı haberde;   Ahmet Kurubacak'ın yukarıda örneğini gördüğünüz ve yazılı açıklamasından hiç alıntı yapılmadı.  Kurubacak'ın gönderdiği açıklamanın dışındaki savcılık belgeleri de okunarak aşağıdaki haber yayımlanmıştı.

"BALCI'YA YAKIŞMADI
CHP Kdz. Ereğli ilçe Başkanı Yaşar Balcı'nın sanal ortamda Ahmet Kurubacak hakkında kişi hak ve özgürlüklerine saldıran yorumlar yaptığı tespit edildi. Balcı'nın bir yerel gazetenin haber portalında Ahmet Kurubacak hakkında bazı iddialar öne sürmesi üzerine yapılan suç duyurusu sonrasında yapılan teknik araştırma, İP adresinin Yaşar Balcı'ya ait olduğunu ortaya koydu.
--Kdz. Ereğli CHP ilçe Başkanlığında sıkıntılı günler bitmiyor. Yaşar Balcı'nın ilçe başkanlığı süresince gerek partililer ve gerekse de yerel yönetimle arasında yaşanan soğukluk, şimdi de bir parti üyesine hakkında sanal ortamda hakaret ve iftira ettiğine dönük belgelerle daha ileri boyuta taşındı.

OLAY NEDİR?
İlçede yayın yapmakta olan haftalık bir gazetenin  (şimdi günlük yayımlanıyor) haber portalında Ahmet Kurubacak ile ilgili olarak bazı iddialar yayımlandı. Kurubacak bu iddiaların haksız ve iftira olduğunu öne sürerek yargıya başvurdu ve Kdz. Ereğli Cumhuriyet Başsavcılığının tespitiyle, Kurubacak hakkında yorumlar yazanın CHP ilçe Başkanı Yaşar Balcı olduğu ortaya çıktı.
Kurubacak Yaşar Balcı'nın öne sürdüğü iddiaları kanıtlamasını da isteyerek hakkında suç duyurusunda bulunup davacı olurken, bu çirkin olayda adı ortaya çıkan Yaşar Balcı'nın ise konuya nasıl yanıt vereceği merakla bekleniyor."