Karadeniz'de 1 Eylül'den itibaren balık avı yasağının kalkmasıyla birlikte, tezgahlar balık çeşitleriyle dolmaya başladı. Balıkçılar büyük umutlarla "vira bismillah" diyerek, yeni sezonda denize açıldı. Fakat rüzgar ve fırtına balıkçılarının verimli bir şekilde avlanmasının önüne geçince, yakalanan balık oranı da oldukça düştü. Bu da tezgahlardaki balıkların oldukça pahalı bir şekilde satılmasına neden oluyor.
Balıkçılar önümüzdeki günlerde balığın bol olacağını ve fiyatların düşeceğini söylese de, şu anda balık fiyatları oldukça yüksek seyrediyor. Sezonda ilk çıkan balık olan palamudun tanesi 10-12,5 TL'den, istavritin kilosu ise 10 TL'den satılıyor. Havaların düzelmesi durumunda fiyatların her geçen gün düşeceğini belirten balıkçı Zeki Beybeyoğlu, "Rüzgarlı hava ne kadar azalırsa, av da o kadar çok olacak. Avın çok olması da fiyatların her geçen gün düşmesini sağlayacak. Satışlardan genel olarak memnunuz. Biraz da Ramazan ayının etkisi vardı. Eğer Ramazan olmasaydı burası ana baba günü olurdu. Vatandaş gerçekten deniz ürünlerine hasret kaldı" dedi. Tezgahları süsleyen balık çeşitlerinin fiyat listesi ise şöyle:
Palamut tane 10-12,5 TL, istavrit 12,5 TL, hamsi 10 TL, ithal uskumru 3 tane 10 TL, çinekop 25 TL, levrek 15 TL, çupra 15 TL, barbun 10 TL, Mezgit 12.5 TL, sardalya 5 TL.