Kilimli'de liman arkası bölgesinde, yamaç paraşütüyle sahile inerken ormanlık alana düşen Muzaffer Kılıç isimli amatör paraşütçü yaralandı. Yaralı genci, sahilde balık tutarken olaya şahit olan Cengiz Acer ile Cihan Gümüşkaya buldu.

Olayın ardından polis, 112 Acil Sağlık ve İl Afet ve Acil Durum ekipleri olay yerine sevk edildi. Vatandaşların yaralı halde bulduğu amatör paraşütçü Muzaffer Kılıç, 112 Acil Sağlık ve İl Afet ve Acil Durum ekiplerinin de olay yerine ulaşmasıyla sedyeyle liman arkasına indirildi. Ağaçların arasından güçlükle taşınan Kılıç, ambulansa konularak Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Olayın ardından gazetecilere açıklama yapan Cengiz Acer ile limanda balık tutanları seyreden Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Karadon Müessesesi Tahlisiye Kaza Kurtarma ekiplerinden Cihan Gümüşkaya, şunları söyledi: “Şu anda belinde ve ayağında uyuşma varmış. Ama çok kötü düşmüş. Gittiğimizde orada yatıyordu. Bu genç yukarıdan yamaç boyunca dönüş yapıyordu. Dönüş yaparken aniden manevra yapmaya başladı. Biz çocukluğumuzdan beri bu yamaçtaki patika yolları iyi bildiğimizden hemen koşarak onu bulduk. Gittiğimizde yerde yatıyordu. Zaten düşerken bağırma sesi geldi.”