Devlet Limanlar ve Hava Meydanları (DLH) Genel Müdürlüğü'nün yapımını sürdürdüğü Kozlu Balıkçı Barınağı'nda sığınan balıkçılar, lüks yatların liman içerisine alınıp balıkçı teknelerinin dışarı atılmasına tepki gösterdi.
Yıllardır aşırı sağanak yağış ve fırtınadan etkilenerek tekneleri parçalanan ve barınağa ihtiyacı olan Kozlulu balıkçılar, Kozlu'ya barınak yapılmasına karşın, yüklenici firma yetkililerinin kendilerini barınağa sokmadığını iddia ettiler. Henüz liman inşaatının bitmeyişini gerekçe gösteren balıkçılar, barınakta lüks yat ve teknelerin bulunduğunu ve bunlara nasıl müsaade edildiğini sordular. Firma yetkilisinin bir balıkçı ile tartışması sonucu kendilerinin cezalandırıldığını belirten balıkçılar, yağmur ve fırtına olduğunda sığınacak yerleri olmadığını söylediler.
"MAĞDUR EDİLİYORUZ"
Liman girişine çekilen çelik halatın barınağa girişlerini engellediğini söyleyen bayan balıkçı Ayşe Nezaket Demircan, şikayetlerini şu şekilde dile getirdi:
"Kozlu'da balıkçılık yapan onlarca arkadaşımız mağdur durumda. Defalarca konuşmamıza rağmen sorunu aşamadık. Yüklenici firma yetkilisi Adnan Günaydın, zengin iş adamlarına ait yatları limana alıyor, bizim gibi balıkçı teknelerini liman dışına çıkarttı. Sayın Valimizin Kozlulu balıkçılara sahip çıkmasını istiyoruz. Bir ay içerisinde limanın bitirileceği söylendi, 4 aydır bir gelişme yok. Kozlulu balıkçılar olarak liman girişindeki halatın kaldırılmasını istiyoruz. Av sezonu yaklaşıyor. Olası bir fırtınada balıkçıların tekneleri parçalanırsa, zararını yine devlet çekecek. Gerekirse Ankara Denizcilik Müsteşarlığı'na giderek hakkımızı arayacağız. Firma yetkilisi tartıştığı kişiyi gerekçe göstererek onlarca balıkçıyı mağdur ediyor. Siyasetçileri balıkçılara sahip çıkmaya davet ediyoruz."
"BİZLER GİBİ DEVLET
DE ZARAR GÖRÜYOR"
Fatih Demircan isimli bir balıkçı ise, 15 gün önce barınaktan 150 kayığın çıkarıldığını söyleyerek, "Yaşanacak bir selde kayıklarımız yine paramparça olacak. Daha önce de aynı şeyleri yaşadık. Bizim kadar devletimiz de mağdur oldu.
Çünkü kayıplarımızı yine devlet karşıladı. Biz ne devletin, ne de bizlerin mağdur olmasını istiyoruz. Bir an önce barınağa girerek mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz" dedi.